Klijnsma lanceert website voor pensioendebat

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van een voortgangsbrief over de stand van zaken omtrent De Nationale Pensioendialoog. Met deze brede en open dialoog wil het kabinet, samen met partijen binnen en buiten de pensioensector, verkennen hoe het pensioenstelsel in de toekomst nog beter kan aansluiten op de manier waarop mensen werken en leven.

Een belangrijk onderdeel van de dialoog is de lancering eind augustus van de website www.denationalepensioendialoog.nl. Op deze site zal het verloop van de maatschappelijke dialoog te volgen zijn. Ook zullen er ideeën, visiedocumenten en onderzoeken op worden geplaatst. De website ondersteunt de dialoog in het land door wensen, ideeën en behoeften die in de samenleving leven, digitaal bijeen te brengen en zo breed toegankelijk te maken.

Klijnsma: 'Het is van belang dat wij samen kijken hoe we ons pensioenstelsel op de lange termijn vorm en inhoud willen geven zodat deze goed aansluit op ontwikkelingen in de samenleving. Het pensioenstelsel raakt uiteindelijk iedere Nederlander. Alle opvattingen moeten worden gehoord bij de oriëntatie op de toekomst. Dat zorgt voor vertrouwen.'

In de periode september tot met december zullen bijeenkomsten georganiseerd worden verspreid over het land waar deskundigen, geïnteresseerden en belangenbehartigers met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen als solidariteit, keuzevrijheid en collectiviteit.

De opbrengst van de Pensioendialoog wordt verwerkt in een hoofdlijnennotitie die in het voorjaar van 2015 aan de Tweede Kamer wordt gestuurd.