Benoeming ambassadeurs in Argentinië en de Filipijnen

De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Timmermans van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van de heer drs. M. (Martin) de la Beij tot ambassadeur in Argentinië. De ministerraad heeft ook ingestemd met de benoeming van mevrouw ir. M.C.T. (Marion) Derckx tot ambassadeur op de Filipijnen. Hun standplaatsen worden respectievelijk Buenos Aires en Manilla. De regering van Argentinië en die van de Filipijnen moeten akkoord gaan met de benoeming voordat die officieel wordt.

Martin de la Beij is op dit moment ambassadeur in Tirana, Albanië. Daarvoor was hij onder meer directeur Duurzame Economische Ontwikkeling bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassadeur in Bolivia en Afghanistan.

Marion Derckx is op dit moment werkzaam als hoofd van de afdeling Maatschappelijke Organisaties bij de directie Sociale Ontwikkeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daaraan voorafgaand heeft zij onder meer gewerkt bij de hoofddirectie Personeel en Organisatie en bij de Vertegenwoordigingen van de Europese Commissie in Dar es Salaam en in Dhaka.