Benoeming lid Onderzoeksraad voor Veiligheid

Mevrouw prof. dr. ir. M.B.A. van Asselt treedt 1 augustus 2014 toe als lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Mevrouw van Asselt (1969) is hoogleraar 'Risk Governance' aan de faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Maastricht. Sinds januari 2008 is zij tevens raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Van Asselt volgt in de Onderzoeksraad voor Veiligheid mevrouw prof. dr. P.L. Meurs op, die per 1 augustus buitengewoon raadslid wordt. Verder vervangt de heer dr. ir. A. Dijkhuizen als buitengewoon raadslid in de Onderzoeksraad mevrouw prof. dr. ir. L.O. Fresco.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar oorzaken en mogelijke gevolgen van rampen, ongevallen en incidenten. Daaruit volgen aanbevelingen voor het verbeteren van de veiligheid van Nederland De Onderzoeksraad kijkt daarbij vooral naar situaties waarbij burgers voor hun veiligheid afhankelijk zijn van de overheid, bedrijven of instellingen.