Commissie evaluatie uitwerking nieuwe staatkundige structuur Caribisch Nederland benoemd

Een onafhankelijke evaluatiecommissie onder leiding van mevrouw Liesbeth Spies, voormalig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zal de uitwerking van de nieuwe staatkundige structuur van Caribisch Nederland evalueren. De ministerraad heeft hier op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd.

De overige leden van de commissie zijn Fred Soons, emeritus hoogleraar Universiteit Utrecht, Glenn Thodé, rector van de Universiteit Aruba en voormalig gezaghebber Bonaire, Luc Verhey, hoogleraar Universiteit Leiden en staatsraad van de Raad van State, en Frans Weekers, voormalig staatssecretaris van het ministerie van Financiën.

Op 19 juni 2014 zijn de bestuurscolleges van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de opdracht voor de evaluatie van de uitwerking van de nieuwe staatkundige structuur Caribisch Nederland overeengekomen. De evaluatiecommissie zal uiterlijk 10 oktober 2015, vijf jaar na de transitie, haar evaluatieverslag aanbieden aan de opdrachtgevers.