Gerard Bakker nieuwe bestuursvoorzitter Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Dhr. Dr. Mr. G.J.C.M. Bakker is vandaag door staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) benoemd tot bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Bakker is op dit moment directeur Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hij volgt Jan-Kees Goet op die onlangs is benoemd tot directeur-generaal Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Bakker werkt sinds 2007 bij de mededingingsautoriteit, eerst de NMa en later de ACM. Hij is belast met de algemene mededingingstaken gericht op alle sectoren van de Nederlandse economie. Voor zijn werkzaamheden bij de mededingingsautoriteit gaf hij leiding aan diverse handhavingsprocessen bij de Douane en de FIOD-ECD.

Bakker komt op een moment dat het COA snel uitbreidt om plaats te bieden aan het grote aantal asielzoekers dat op dit moment zijn toevlucht zoekt in Nederland. Hij is aangenomen op voordracht van de raad van toezicht van het COA en begint op 1 december 2014. Met de komst van Bakker is het bestuur van het COA, verder bestaand uit Janet Helder en Peter Siebers, weer op sterkte.