Minister-president Rutte van 5 tot 7 november naar Maleisië en Australië

Minister-president Rutte brengt op woensdag 5 november 2014 een bezoek aan minister-president Najib Razak van Maleisië. Hij reist daarna door naar Australië waar minister-president Tony Abbott hem zal ontvangen.

Directe aanleiding voor de bezoeken is de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne op 17 juli 2014. Nederland werkt sindsdien intensief samen met Australië en Maleisië om onder andere de resterende stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen zo spoedig mogelijk te repatriëren, de toedracht van de ramp te onderzoeken en de verantwoordelijken te berechten.

De ministers-presidenten Razak en Abbott brachten afgelopen zomer afzonderlijk een bezoek aan Nederland. Minister-president Rutte bezoekt Maleisië en Australië om de samenwerking onverminderd voort te zetten en namens de regering zijn dank uit te spreken voor de medewerking die Nederland van beide landen krijgt. Hij zal met zijn ambtgenoten ook spreken over de internationale politieke ontwikkelingen en de bilaterale betrekkingen.