Financial close A12VEG

Heijmans en Rijkswaterstaat bereikten op 25 september Financial Close voor de verbreding en het onderhoud van de A12 Veenendaal - Ede - Grijsoord. Dit project betreft een DBFM-contract. Rijkswaterstaat verbreedt de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken.

Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid in de regio en de verkeersveiligheid. Ook natuur is een belangrijk speerpunt binnen het project. Heijmans doet het onderhoud van het traject Veenendaal - Ede - Grijsoord gedurende 16 jaar na Beschikbaarheidsdatum.

De opdracht heeft een waarde van ruim € 80 miljoen. Het contract hiervoor werd op 29 augustus ondertekend. Heijmans A12 B.V. met als aandeelhouder Heijmans Capital, is opdrachtnemer voor dit contract. Heijmans Capital is een joint-venture met 3i Investments Infrastructure plc. voor PPS-projecten.

De financiering voor het project wordt verstrekt door BNG Bank en KBC. Het eigen vermogen wordt verschaft door Heijmans Capital. Heijmans is voor dit project bijgestaan door Edmond de Rothschild als financieel adviseur.

De voorbereidingen op de werkzaamheden zijn nu in volle gang. Begin volgend jaar gaat de schop in de grond en eind 2016 is de wegverbreding gereed. Het onderhoudscontract loopt tot einde zomer 2032.