Benoeming leden adviescommissie volkenrechtelijke vraagstukken

De ministerraad heeft op voorstel van minister Koenders van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van Guido den Dekker en de herbenoeming van Wouter Werner als leden van de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV).

Dr. Guido R. den Dekker is advocaat sectie cassatie bij Barentskrans NV advocaten en notarissen te Den Haag en zal in 1e instantie voor een termijn van 4 jaar participeren in de CAVV en een bijdrage leveren aan haar adviezen. Prof. dr. Wouter G. Werner, hoogleraar volkenrecht aan de VU in Amsterdam, is sinds 2006 lid van de CAVV en is begin dit jaar gekozen tot voorzitter van de Commissie.

De CAVV is een onafhankelijk adviesorgaan en adviseert de regering en de Eerste en Tweede Kamer over vraagstukken van internationaal recht. Zij behandelt juridische vraagstukken waarin uitleg van het internationale recht en de gewenste ontwikkeling van dit recht centraal staan. De adviezen worden op verzoek van de regering of het parlement of op initiatief van de CAVV uitgebracht. Alle adviezen worden aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer.