Benoeming bestuursvoorzitter TNO

De heer drs. P. (Paul) de Krom wordt de nieuwe voorzitter van de raad vanbestuur van TNO. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kamp vanEconomische Zaken ingestemd met deze benoeming. De heer De Krom is voorgedragenop advies van de Raad van Toezicht van TNO en start per 1 maart 2015. Hij volgtJan Willem Kelder op die het voorzitterschap sinds 1 februari 2014 ad interimvervulde.

Momenteel is de heer De Krom algemeen directeur ad interim van de DienstLandelijk Gebied. Eerder was hij in opdracht van het kabinet aanjager van hetTechniekpact dat tot doel heeft het tekort aan technici op de arbeidsmarkt aante pakken. Tussen 2010 en 2012 vervulde hij de functie van staatssecretaris vanSociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij gedurende 8 jaar lid van deTweede Kamer. Voordat hij de overstap maakte naar de publieke sector, was hij12,5 jaar werkzaam bij Shell.

Bij TNO zetten 3.000 medewerkers kennis en ervaring in om slimme oplossingente realiseren voor complexe vraagstukken. Deze innovaties dragen bij aan hetduurzaam versterken van de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn vanonze samenleving. TNO werkt samen met ruim 3.000 bedrijven en organisaties inbinnen- en buitenland, waaronder het midden- en kleinbedrijf.