Buitengebruikstelling en ontmanteling Lage Fluxreactor te Petten

De minister van Economische Zaken heeft via een vergunningwijziging toestemming verleend voor de buitengebruikstelling en ontmanteling van de Lage Fluxreactor van de Nuclear Research and consultancy Group v.o.f. te Petten.

Op 15 december 2014 heeft de minister het definitieve vergunningbesluit verleend. In het besluit wordt, op één onderdeel na, met de gevraagde wijziging ingestemd. Op 17 december 2014 heeft het ministerie een openbare kennisgeving van het vergunningbesluit gepubliceerd. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen tot en met 29 januari 2015 in beroep gaan tegen het vergunningbesluit.

Op 31 december 2013 heeft de eigenaar van de Lage Fluxreactor, NRG, de aanvraag voor vergunningwijziging ingediend. Op 13 augustus 2014 heeft het ministerie een openbare kennisgeving van het ontwerpbesluit gepubliceerd. Tot en met 24 september 2014 kon iedereen reageren (een zienswijze indienen) op het ontwerpbesluit. In deze periode zijn 2 zienswijzen ontvangen. De zienswijzen hebben geleid tot een aanpassing van de definitieve beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan.

De onderbouwing van het vergunningbesluit is op een aantal punten gewijzigd waarbij vergunningvoorschriften zijn aangepast en toegevoegd , zonder dat evenwel het vergunde is aangepast.