Minister Schultz markeert start wegverbreding A12 Ede Grijsoord

Het verkeer op de A12 tussen Ede en Grijsoord kan vanaf volgend jaar vlotter doorstromen. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft vanmiddag de start van de wegverbreding van dit stuk van de A12 gemarkeerd. De weg, nu nog nummer 9 op de fileranglijst, wordt verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken.

Minister Schultz onthulde vandaag in Wolfheze samen met de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze en Hoofd Ingenieur Directeur Rijkswaterstaat, Joke Cuperus, een bouwbord om de start van de werkzaamheden te markeren. Minister Schultz: “De laatste jaren hebben we grote delen van de A12 en de A50 in deze regio verbreed en daarmee de bereikbaarheid van de regio verbeterd. Ook met de wegverbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord en de doortrekking van de A15 zorgen we er voor dat mensen en goederen vlotter op de plek van bestemming komen. Dat is goed voor de regio en goed voor de economie.”

2e helft 2016 betere doorstroming

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord van 2x2 naar 2x3 rijstroken. De verwachting is dat de weggebruiker eind 2016 gebruik kan maken van de bredere snelweg.
De A12 Ede-Grijsoord ligt in de buurt van de Veluwe. Bij de wegverbreding houdt Rijkswaterstaat rekening met de waardevolle natuur. Zo wordt al het bos gecompenseerd en krijgen waardevolle planten een andere bestemming.