Ervaringen Brede School Joure Zuid

Brede School Joure Zuid is schooljaar 2014-2015 in gebruik genomen door twee basisscholen, een kinderopvang, een welzijnsorganisatie en het centrum voor kunsten. Het pand is veelkleurig met een parkachtig buitenterrein. Het beheer en onderhoud is de komende 25 jaar ondergebracht bij het consortium.

Geïntegreerd

De gekozen contractvorm is een DBMO-contract. Hierbij is het ontwerp, bouw, onderhoud en delen van de exploitatie in één keer uitgevraagd voor een periode van 25 jaar. Met de geïnteresseerde marktpartijen is er dialoog gevoerd om vraag en aanbod goed af te stemmen. Deze aanpak komt steeds vaker voor, maar is ook nog veel te leren.

Evaluatie

De ervaringen bij de aanbesteding van de Brede School zijn gebundeld in een evaluatieboekje [link http://www.ppssupport.nl/projecten/s/school-brede-school-joure]. In de evaluatie komen verschillende spelers aan het woord. Ieder vanuit een eigen perspectief en vanuit een andere organisatie. Dat levert interessante inzichten op waar anderen hun voordeel mee kunnen doen.