Handleiding Publieke Businesscase

De overheid maakt steeds vaker gebruik van businesscases in de besluitvorming over projecten. Daarom is door de secretarissen-generaal van de ministeries besloten een handleiding voor businesscases op te stellen. Het ministerie van Financiën heeft, in samenwerking met de andere ministeries, deze handleiding opgesteld.

De Handleiding Publieke Businesscase is nu beschikbaar via http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/richtlijnen/2015/04/13/handleiding-publieke-businesscase.html

Het is een rijksbreed kader met daarin een aantal basisnormen en processtappen die helpen bij het opstellen en beoordelen van een businesscase. De handleiding is ook toepasbaar bij publiek-private projecten, bijvoorbeeld bij het maken van een afweging tussen verschillende PPS-alternatieven. In de Inleiding van de handleiding wordt ingegaan op het verschil tussen een publieke businesscase en een PPC (Publiek-Private Comparator). Als u vragen heeft over de handleiding, kunt u contact opnemen met het ministerie van Financiën, directie Financieringen, telefoon (070) 342 80 28 of e-mail businesscases@minfin.nl.