Minister-president Rutte en staatssecretaris Dijksma naar Japan

Vandaag start de inschrijving voor de economische missie naar Japan op 10 en 11 november 2015 onder leiding van minister-president Rutte. Hij wordt hierbij vergezeld door staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. Ook reist een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven mee.

De reis staat in het teken van de verdere versterking van de politieke en economische banden tussen Nederland en Japan. Tijdens deze missie brengt ook een delegatie uit de regio Amsterdam een bezoek aan Japan onder leiding van burgemeester Van der Laan.

Japan is de derde economie van de wereld en de grootste Aziatische investeerder in Nederland. De wederzijdse handel tussen Nederland en Japan bedroeg in 2013 bijna 11,5 miljard euro. Voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen er in Japan grote kansen op het gebied van land- en tuinbouw, cyber security en sportwetenschap. In aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 in Japan zijn er voor Nederlandse bedrijven veel mogelijkheden voor samenwerking op het vlak van Smart Olympics. Dit zijn duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van onder andere mobiliteit en bouwen op het water.

Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan de economische missie naar Japan onder leiding van minister-president Rutte kunnen zich inschrijven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).