Benoeming directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu

De heer drs. M.M. (Mark) Frequin wordt directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het directoraat-generaal Bereikbaarheid is verantwoordelijk voor de luchtvaart, het openbaar vervoer, het spoor, wegverkeer en maritieme havens in ons land. De ministerraad heeft besloten Frequin voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De benoeming gaat in op 1 september 2015.

Mark Frequin (1953) werd in 2010 benoemd tot directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie bij het toenmalige ministerie van VROM. Dit directoraat-generaal werd in 2012 onderdeel van het ministerie van BZK en later dat jaar omgevormd tot het directoraat-generaal Wonen en Bouwen. Eerder werkte Frequin als directeur-generaal Energie en Telecom bij EZ, een directoraat-generaal dat werd gevormd met het toenmalige directoraat-generaal Telecommunicatie en Post van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Van 2000 tot 2002 was Frequin plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie. In 1988 begon zijn loopbaan bij de rijksoverheid bij het ministerie van Onderwijs, waar hij een aantal directeursfuncties vervulde. Mark Frequin studeerde Planologie/ Economische geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De benoeming van de heer Frequin is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.