Rutte: ‘Kabinet blijft inzetten op herstel werkgelegenheid’

De ministerraad heeft het werk na het zomerreces hervat in een week met gunstige cijfers voor de Nederlandse economie.

Uit de laatste kwartaalcijfers van het CBS blijkt dat de economie nagenoeg terug is op het niveau van voor de crisis. Het herstel wordt gedragen door toegenomen export, investeringen en consumptie van gezinnen. Voor 2016 voorziet het CPB een verder oplopende groei.

‘Het is goed om te zien dat het ingezette economische herstel nu ook doorzet. Met deze aantrekkende economie neemt ook de werkgelegenheid toe. Maar helaas gaat dit nog niet zo snel als we graag zouden zien. Voor veel mensen is de crisis nog niet voorbij zolang ze geen baan hebben. Het kabinet zal zich er dus ook het komende jaar volledig voor inzetten dat dit herstel zich verder verdiept.’, aldus de minister-president.

Het kabinet begint volgende week aan de besluitvorming over de begroting voor 2016. Belangrijke onderdelen hiervan zijn de belastingmaatregelen en de koopkracht voor volgend jaar. Op Prinsjesdag worden de plannen gepresenteerd.

Indiëherdenking

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat met de capitulatie van Japan ook in het toenmalige Nederlands Indië een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De minister-president zal morgen aanwezig zijn bij de herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag. ‘Het is goed dat we dit bijzondere moment extra markeren. Daarom zal de Koning aanwezig zijn en zal ik, net als afgelopen 4 mei op de Dam, zelf ook met enkele woorden stilstaan bij deze herdenking’ aldus Rutte.