Gegevens leden Muntadviescommissie 2014 en 2015

Beschrijving van gegevensverwerking in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Basisgegevens

Naam verwerking Gegevens leden Muntadviescommissie 2014 en 2015
Meldingsnummer M47
Verantwoordelijke(n) Minister van Financiën, voor deze de Thesaurier-generaal, voor deze de directeur financiële markten

 

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) De gegevens van de leden van de Muntadviescommissie. Voor zover zij niet werkzaam zijn bij KNM en het ministerie (deze leden ontvangen geen vergoeding).
Persoonsgegevens  
Soort gegevens Adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, bankrekeningnummers en, voor zover aanwezig, BTW-nummers. Tevens wordt vastgelegd wie welke bijeenkomst van de commissie heeft bijgewoond.
Verzameldoel Voor de verstrekking van een vergoeding zoals vastgelegd in artikel 5. Lees verder bij doel(en) van verwerkingen.
Bijzondere persoonsgegevens  

 

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Voor de verstrekking van een vergoeding zoals vastgelegd in artikel 5 van het “Besluit van de Staatsecretaris van Financiën van 16 april 2014, FM 2014/0661 M, directie Financiële Markten, houdende de instelling van een commissie ter advisering omtrent de keuze van de beeldenaars voor nieuw uit te geven herdenkingsmunten en bijzondere munten (Muntadviescommissie 2014 en 2015)”. Momenteel komen in totaal vier leden in aanmerking voor een vergoeding.

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • De gegevens zijn bestemd voor intern (ministerie) gebruik. De gegevens worden niet verstrekt, maar dienen om personen uit te nodigen voor een vergadering dan wel uit te nodigen om een muntontwerp te maken.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Nee

 

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam De minister van Financiën, voor deze de Thesaurier-generaal, voor deze de directeur financiële markten
Postadres Postbus 20201
2500EE DEN HAAG
NEDERLAND