Klantenlijst Rechtspersonen met een wettelijke taak (RWT) 18-11-2015

Beschrijving van gegevensverwerking in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens.

Basisgegevens

Naam verwerking Klantenlijst Rechtspersonen met een wettelijke taak (RWT) 18-11-2015
Meldingsnummer M55
Verantwoordelijke(n) Minister van Financiën, voor deze de Thesaurier-generaal, voor deze de Agent

 

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) In dit bestand zijn de contactgegevens van alle klanten (RWT's zoals onderwijsinstellingen, ministeries, musea, sociale fondsen, agentschappen m.u.v. decentrale overheden) opgenomen die (op het moment van de melding) deelnemen aan het schatkistbankieren
Persoonsgegevens  
Soort gegevens In dit bestand wordt o.a. bijgehouden wie de accountmanager voor de betreffende klant is en wordt de datum van inregeling (startdatum) weergegeven. Ook wordt hierin de ontwikkeling van aantal deelnemers in de loop van jaren getoond. Daarnaast worden potentiële deelnemers en opmerkingen m.b.t. hun actuele status in het inregelproces beschreven. Contactpersonen van in elk geval alle ministeries (klanten), van verschillende banken en adviesbureau's zijn hierin vermeld.
Verzameldoel De gegevens worden verwerkt ten behoeve van overzichtelijk administreren; het in kaart brengen van alle (huidige) betrokkenen bij het schatkistbankieren.
Bijzondere persoonsgegevens  

 

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • De gegevens worden verwerkt ten behoeve van overzichtelijk administreren; het in kaart brengen van alle (huidige) betrokkenen bij het schatkistbankieren. Dit is met name ter inzage voor de Accountmanager maar tevens om contactgegevens te achterhalen indien er contact moet worden opgenomen met bijvoorbeeld een ministerie. Dit bestand wordt regelmatig geactualiseerd.

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • De gegevens zijn enkel inzichtelijk voor medewerkers van het CMK (Cashmanagement en Kapitaalmarktoperaties, het zogenoemde front office van het Agentschap) en worden niet met externen gedeeld.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Nee

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam Minister van Financiën, voor deze de Thesaurier-generaal, voor deze de Agent
Postadres Postbus 20201
2500EE Den Haag
NEDERLAND