Uitvoering sanctiemaatregelen

Beschrijving van gegevensverwerking in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Basisgegevens

Naam verwerking Uitvoering sanctiemaatregelen
Meldingsnummer M48
Verantwoordelijke(n) Minister van Financiën, voor deze de Thesaurier-generaal, voor deze de directeur financiële markten

 

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) De gegevens betreffen meldingen van financiële instellingen van bevroren tegoeden van personen en organisaties alsmede ontheffingsverzoeken en ontheffingen op de financiële sancties.
Persoonsgegevens  
Soort gegevens De gegevens betreffen meldingen van financiële instellingen van bevroren tegoeden van personen en organisaties alsmede ontheffingsverzoeken en ontheffingen op de financiële sancties.
Verzameldoel Ten uitvoerlegging van financiële sanctiemaatregelen van de EU en Nederland. Lees verder bij doel(en) van verwerkingen.
Bijzondere persoonsgegevens  

 

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Ten uitvoerlegging van financiële sanctiemaatregelen van de EU en Nederland, waarbij het ministerie van Financiën/FM/IBI is aangewezen als bevoegde autoriteit.

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • De gegevens vallen onder de geheimhoudingsbepalingen van de Sanctiewet en/of de Europese sanctieverordeningen. Gegevens mogen louter aan andere autoriteiten worden verstrekt. Indien een ontheffing op de sanctiemaatregelen verleend wordt, wordt een kopie van de ontheffing gestuurd aan belanghebbenden (bijv. werkgever, uitkeringsinstantie, bank) zodat zij weten dat zij een handeling mogen uitvoeren.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Ja

 

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam De minister van Financiën, voor deze de Thesaurier-generaal, voor deze de directeur financiële markten
Postadres Postbus 20201
2500EE DEN HAAG
NEDERLAND