Viceminister-president Dung van Vietnam brengt bezoek aan Nederland

Viceminister-president Trinh Dinh Dung van Vietnam brengt van 18-21 april 2017 een bezoek aan Nederland. Op woensdag 19 april wordt hij ontvangen door minister-president Rutte. Ook staat een ontmoeting met minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op de agenda.

De Vietnamese delegatie is in Nederland in het kader van het Nederlands-Vietnamese partnerschap op gebied van water en klimaat. Beide landen zijn lid van de Delta coalitie, waarin verschillende landen de handen ineen hebben geslagen om waterrampen te voorkomen en stedelijke delta's weerbaar te maken.

De ontmoeting tussen minister-president Rutte en vice-premier Dung staat in het teken van het verder versterken van de goede bilaterale relatie tussen Nederland en Vietnam. Zij zullen onder meer spreken over de samenwerking op het gebied van water, landbouw en luchtvaart.

Minister Schultz van Haegen spreekt met de Vietnamese delegatie over de implementatie van het Mekong Deltaplan. Dat plan draagt bij aan een veilige delta van de rivier de Mekong en schoon drinkwater voor de Vietnamese bevolking. De Wereldbank heeft inmiddels op basis van het Mekong Deltaplan Vietnam een lening verstrekt van 310 miljoen dollar.

Verder brengt de delegatie een bezoek aan de Zandmotor, de haven van Rotterdam en Deltares.