On our way towards connected and automated driving in Europe

Op 15 februari 2017 is in Amsterdam (Schiphol) een High Level Meeting voor de Europese lidstaten georganiseerd over Connected and Automated Driving. Om een beeld te geven van de conclusies, Europese initiatieven en de inspirerende samenwerking is deze brochure opgesteld. Tijdens de Transportraad van 8 juni 2017 in Luxemburg heeft minister Schultz van Haegen de brochure aangeboden aan haar collega-ministers. De brochure is in het Engels.

Doel van de High Level Meeting was om ervaringen met elkaar te delen en gezamenlijk op te trekken in de wereld van Connected and Automated Driving. Daarmee is een vervolg gegeven aan de Declaration of Amsterdam, waarin voor het eerst op politiek niveau in Europa afspraken zijn gemaakt voor een vlotte introductie van zelfrijdende voertuigen en voertuigen die met elkaar en de weginfrastructuur kunnen communiceren.

De eerste High Level Meeting was zo'n succes dat maar liefst 5 andere lidstaten hebben aangeboden elk opeenvolgend half jaar een vervolg hierop te geven. Het is eerste land dat het stokje van Nederland overneemt is Duitsland.