Partijen slaan handen ineen voor betere verpleeghuiszorg Rotterdam

Persuitnodiging: (niet voor publicatie)

Maandag 12 juni ondertekenen de Rotterdamse zorgaanbieders Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep, Zilveren Kruis Zorgkantoor, gemeente Rotterdam en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de intentieverklaring  ‘Samen versterken’. Met als doel; de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Rotterdam verbeteren.

Media zijn hierbij van harte welkom. Demissionair staatssecretaris Van Rijn zal ook aanwezig zijn.

 

De Rotterdamse Grote Stedenaanpak richt zich op de aanpak van drie urgente problemen; het tekort aan voldoende en gekwalificeerd personeel, vastgoedproblematiek en de samenwerking tussen verschillende partijen die betrokken zijn bij de ouderenzorg. In de intentieverklaring worden afspraken gemaakt hoe elke partij zal bijdragen aan deze verbetering.
 

Programma

De staatssecretaris zal een bezoek brengen aan de afdeling van het verpleeghuis alvorens de partijen gezamenlijk de overeenkomst zullen ondertekenen (17.50). Na afloop van de bijeenkomst is er de mogelijk om de betrokken vragen te stellen.

Praktische informatie

Datum: 12 juni 2017
Tijd: 17.45 uur – 18.30 uur
Locatie: De Twee Bruggen, Rotterdam, Erasmuszaal

Aanmelden

Pers die de bijeenkomst wil bijwonen kan zich aanmelden bij Ruben van Dorssen , woordvoerder staatssecretaris Van Rijn: r.v.dorssen@minvws.nl of 06-15035004.