Openstelling burgemeestersvacature Midden-Drenthe

Dit betreft een hernieuwde openstelling van de burgemeestersvacature Midden-Drenthe.

Naar aanleiding van de openstelling van de vorige burgemeestersvacature in Midden-Drenthe was een burgemeester benoemd. Door gezondheidsredenen heeft de desbetreffende persoon af moeten zien van het aanvaarden van het ambt. Er ontstaat een nieuwe burgemeestersvacature in Midden-Drenthe.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar het ambt van burgemeester m/v in de gemeente Midden-Drenthe (circa 33500 inwoners), vacant per 7 januari 2015.

De bezoldiging in de inwonersklasse, waartoe deze gemeente behoort, bedraagt € 7.878,20 bruto per maand.

Voor de profielschets van de te benoemen burgemeester verwijzen wij u naar de website van de gemeente Midden-Drenthe: www.middendrenthe.nl

Een assessment op één of enkele selectiecriteria kan eventueel deel uitmaken van de procedure; oogmerk daarvan zal dan zijn de vertrouwenscommissie over aanvullende informatie te laten beschikken bij de afronding van het advies.

Voorafgaand aan de voordracht zal de voor te dragen kandidaat door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties worden gescreend. De screening zal bestaan uit naslag bij de AIVD en fiscaal onderzoek bij de Belasting­dienst.

Sollicitatiebrieven dienen te worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning.

Het wordt op prijs gesteld als sollicitanten een recente pasfoto bij de brief voegen.

Als sollicitanten een pasfoto bij de brief voegen, dan wordt daarmee aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties toestemming gegeven om deze foto te gebruiken tijdens de sollicitatieprocedure.

Op de enveloppe moeten de woorden “Kabinet” en “Vertrouwelijk” worden gemeld.

Sollicitaties moeten vóór 30 juni 2017 worden gezonden aan de commissaris van de Koning in de provincie Drenthe.

Het is tevens mogelijk om per e-mail te solliciteren naar het volgende e-mailadres: vacatureburgemeester@drenthe.nl