Impuls voor samenwerking rondom aandacht voor het slavernijverleden

Het NiNsee en de trekkers van het Netwerk Slavernijverleden - Museum voor Wereldculturen/Research Centre for Material Culture, Amsterdam Museum, Bijlmerparktheater, de Vrije Universiteit-  krijgen €260.000,- van minister Bussemaker als stimulans voor een coördinatiepunt landelijk Netwerk Slavernijverleden.

 

Op dit moment zijn er landelijk, regionaal en lokaal tal van activiteiten  met aandacht voor het slavernijverleden. Minister Bussemaker komt met de extra investering tegemoet aan de wens om tot meer duurzame samenwerking te komen tussen instellingen voor cultuur, wetenschap en onderwijs, maar ook tussen de regio en de Randstad. Het  NiNsee en het Netwerk Slavernijverleden kunnen hiermee samen een  landelijk coördinatiepunt en netwerkorganisatie rondom het slavernijverleden opzetten.

Minister Bussemaker: “Het coördinatiepunt is een belangrijke stap om het slavernijverleden  verder zichtbaar en bespreekbaar te maken. Zodat we het slavernijverleden onderdeel kunnen maken van onze gezamenlijke geschiedenis. Naast deze extra investering verwacht ik dat alle betrokken organisaties  een bijdrage leveren hieraan.”

Het doel van het landelijk coördinatiepunt is de activiteiten over het slavernijverleden van de verschillende partners binnen en buiten het Netwerk aan elkaar te verbinden en zichtbaarder te maken, te faciliteren en te coördineren. Hiermee wordt de bewustwording over dit deel van onze gezamenlijke geschiedenis vergroot, zowel bij instellingen van cultuur en wetenschap, als bij het grote publiek.