Benoeming procureur-generaal Curaçao, Sint Maarten en BES-eilanden

De heer mr. R.T. (Roger) Bos wordt procureur-generaal van Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES).  De Rijksministerraad heeft besloten hem voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie, mede namens zijn ambtgenoten van Curaçao en Sint Maarten. De benoeming gaat in op 1 september 2017.

De heer Bos (1960) is op dit moment hoofdofficier van justitie van het parket Limburg. Hij begon zijn loopbaan bij het Openbaar Ministerie (OM) in 1997 als officier bij het parket Den Haag. In 2000 stapte hij over naar Den Bosch en in 2006 naar Amsterdam. In 2008 werd hij plaatsvervangend hoofdofficier van het Landelijk Parket om in 2012 naar het arrondissementsparket Limburg te vertrekken. Bos volgt de heer mr. A.R.E. (Guus) Schram op die weer terugkeert naar het Nederlandse OM.

Verder heeft de Rijksministerraad ingestemd met de voordracht tot herbenoeming van de heer mr. dr. drs. J. Sybesma als lid van de meervoudige kamer van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Zijn huidige termijn bij het Gemeenschappelijk Hof loopt af op 30 juni. Hij wordt herbenoemd voor een periode van drie jaar.