Benoemingen Raad voor het openbaar bestuur

De Raad voor het openbaar bestuur (Rob) krijgt een nieuwe samenstelling. Per 1 juli 2017 worden de adviesraden Raad voor de financiële verhoudingen en Raad voor het openbaar bestuur samengevoegd tot één krachtige en kwalitatief hoogwaardige adviesraad. Er zijn vijf nieuwe leden benoemd en twee leden worden herbenoemd. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Als lid van de Rob zijn benoemd: mevrouw prof. dr. ir. C.J.A.M. Termeer, mevrouw dr. M.W.M. de Vries, de heer drs. C.J.G.M. de Vet, mevrouw H. Sahin en de heer prof. dr. F.J. van Ommeren. De benoemingen gaan in per 1 juli 2017. De leden hebben uitgebreide kennis en brede ervaring met het openbaar bestuur en de financiële verhoudingen.

Als lid van de Rob zijn herbenoemd: de heer dr. M. Schoenmaker en de heer prof. dr. M.A. Allers. De benoemingen gaan per direct in. Met deze leden is de continuïteit in advieservaring en de expertise inzake de financiële verhoudingen in de raad geborgd.