Koning en minister-president ontvangen winnaar EK voetbal Vrouwen 2017

Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte ontvangen woensdagmiddag 25 oktober 2017 het Nederlands team vrouwenvoetbal.

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal won op 6 augustus 2017 voor het eerst in de geschiedenis het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen. Het team, onder leiding van bondscoach Sarina Wiegeman, won met 4-2 in de finale tegen Denemarken.
Het Europees Kampioenschap voor vrouwen (UEFA Women's EURO 2017) werd georganiseerd namens de Europese voetbalbond UEFA en vond plaats in Nederland.

De minister-president ontvangt de winnaars in de middag op het Catshuis. Hierbij is ook minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig. Vervolgens ontvangt Koning Willem-Alexander de voetbalvrouwen op Paleis Noordeinde.