Minister-president Rutte ontvangt premiers België en Luxemburg voor Benelux Top

Minister-president Rutte ontvangt woensdag 8 november minister-president Bettel van Luxemburg en premier Michel van België voor de Benelux Top. Het is de 5e keer dat de top wordt gehouden, ditmaal onder voorzitterschap van Nederland. Duurzaamheid en innovatie zijn de centrale thema’s van de bijeenkomst.

In het Catshuis spreken de premiers over de onderlinge samenwerking tussen de Benelux-landen op grensoverschrijdende onderwerpen, zoals versterking van de interne markt, transport en veiligheid.

Het aansluitende werkdiner vindt plaats in het Gemeentemuseum in Den Haag en staat in het teken van de transitie naar duurzame energie. Ook minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en de Belgische minister Marghem van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling zijn daarbij aanwezig.