Wegverbreding N35 Nijverdal-Wierden stap dichterbij

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maakt werk van de N35 tussen Nijverdal en Wierden. De minister heeft het ontwerptracébesluit ondertekend, dat voorziet in de opwaardering van de N35 naar een autoweg met in beide richtingen twee rijstroken en in de aanleg van ongelijkvloerse aansluitingen en kruisingen.

Minister Van Nieuwenhuizen: “De regio heeft een ambitieus plan van aanpak voor de N35 waaraan we graag een bijdrage leveren. De weg wordt veiliger en het verkeer gaat beter doorstromen. We zorgen ervoor dat de regio beter te bereiken is en dat is goed voor de regionale economie.”

De N35 tussen Nijverdal en Wierden is nu nog een weg met twee rijstroken en gelijkvloerse kruisingen. De nieuwe weg krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken. Er komen twee ongelijkvloerse aansluitingen en drie ongelijkvloerse kruisingen op de weg.
Voor het project wordt in totaal 105 miljoen euro uitgetrokken. De regio draagt 64 miljoen euro bij. Naast de aanpak van de weg voorzien de plannen in de aanleg van een ecoduct over de N35 en de spoorlijn Zwolle-Almelo dat de natuurgebieden het Wierdense Veld en het Notterveld met elkaar verbindt.
De wegverbreding tussen Nijverdal en Wierden is onderdeel van de brede aanpak van de N35 tussen Zwolle en Wierden.
In totaal gaat het om drie projecten waarbij het Rijk, de provincie Overijssel en de regionale overheden maatregelen nemen om de doorstroming te verbeteren en de weg veiliger te maken. De werkzaamheden voor het traject tussen Nijverdal en Wierden zijn naar verwachting in 2022 klaar.
Het ontwerptracébesluit voor de N35 tussen Nijverdal ligt vanaf 1 december ter inzage. Het definitieve tracé wordt volgend jaar vastgesteld.