Conversie/implementatie PVS stap 5

Rapport van de Auditdienst Rijk (ADR) over de omzetting (conversie) van de oude computeromgeving naar het nieuwe computersysteem van studiefinanciering in april 2018. Dit was de afsluiting van het Programma Vernieuwing Studiefinanciering (PVS). In de aanloop naar de omzetting is het project PVS Datakwaliteit en Conversie gevolgd door de ADR. Hierbij is zowel naar het proces als het tot stand komen van de controleresultaten van het project gekeken. De ADR concludeert dat het conversieproces beheerst is verlopen.

Redenen voor beheerst verlopen conversie

In totaal zijn de gegevens van circa 4,8 miljoen personen geconverteerd (omgezet). Alle verschillen zijn tot op persoonsniveau vastgesteld. Het financiële verschil in de conversie van € 24.307,72 is volledig verklaard. Verschillen met de bestaande productierapportages zijn gering en worden niet beïnvloed door de omzettting.

Daarnaast is de conclusie dat alle verschillen tot op persoonsniveau bekend zijn, waardoor achteraf vastgesteld kan worden of alle verschillen zijn opgelost. De rapportage levert geen bijzonderheden op.