SiSa-bijlage 2019 – versie 15 februari

Dit is de eerste conceptversie van de SiSa-bijlage voor 2019. De SiSa-bijlage is het document, waarin medeoverheden de specifieke uitkeringen of specifieke middelen die in 2019 van toepassing zijn op de betreffende medeoverheid.

Medeoverheden die een specifieke uitkering hebben ontvangen en daarover dienen te verantwoorden, ontvangen via de SiSa-contactfunctionaris jaarlijks rond 15 januari een definitieve op maat versie (in Excel) van het CBS. In mei volgt een nieuwe concept versie + een eerste concept van de invulwijzer voor het jaar 2019.

Grootste wijziging t.o.v. de SiSa-bijlage 2018

In deze concept SiSa-bijlage is een eerste concept schets van de nieuwe specifieke uitkering Sport opgenomen van het ministerie van VWS opgenomen. Deze regeling zit momenteel in de opstart- en aanmeldfase. Officieel kunnen t/m 31 december 2019 nog wijzigingen worden gedaan die voort komt uit de aanmeld- en opstartfase, naar aanleiding van de op dat moment geldende wet- en regelgeving, aanvullende informatie en afspraken. Wijzigingen op het laatste moment willen het ministerie van BZK en VWS zoveel mogelijk voorkomen en nodigen gemeenten bij vragen, opmerkingen en of aanvullingen dan ook nadrukkelijk nu aan het begin van het jaar uit om hierover tijdig contact op te nemen met het Ministerie van BZK via de contactformulieren.