Toegankelijkheidsverklaring corona-app

De Rijksoverheid wil dat zo veel mogelijk mensen de corona-app kunnen gebruiken. Als u problemen ervaart bij het gebruik van de app, dan kunt u dit melden.

Een toegankelijke app

Een toegankelijke app is voor iedereen zo goed mogelijk bruikbaar, ook voor mensen met een functiebeperking. In het tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid is vastgelegd dat mobiele applicaties uiterlijk 23 juni 2021 aan het toegankelijkheidsbeleid moeten voldoen. Hiervoor volgen we nu de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 op niveau AA zoals opgenomen in Europese standaard EN 301 549. Als deze Europese standaard wordt bijgewerkt met specifieke richtlijnen voor mobiele applicaties, zullen we deze volgen. Uitgebreide informatie over de toegankelijkheid documenteren we in een toegankelijkheidsverklaring.

Hoe we zorgen voor toegankelijkheid

  • In het team dat de app bouwt zijn mensen opgenomen die veel ervaring hebben met digitale toegankelijkheid.
  • In het ontwerp van de app is rekening gehouden met toegankelijkheid. Zo is er waar nodig voorzien in een tekstalternatief voor afbeeldingen en is er gelet op het gebruik van kleur en kleurcontrast.
  • Tijdens de bouw is er regelmatig getest op toegankelijkheid.
  • Er zijn veel gebruikerstests gedaan, ook met mensen met een functiebeperking. De resultaten hiervan zijn verwerkt in de app.
  • De toegankelijkheid van de app is zowel door het team als een onafhankelijke partij getest.

Problemen met toegankelijkheid

Kunt u deze app niet of niet goed gebruiken, of denkt u dat er een toegankelijkheidsprobleem is? Meld dit dan bij  vragencoronavirusapp@minvws.nl.