Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmorgen
09:58 dinsdag 2 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156
Persvoorlichting en piket tot donderdagmiddag


* Diefstal uit woningen

ASSEN - Maandagmorgen, tussen 01.15 en 11.00 uur, is er ingebroken in een woning van een 26-jarige inwoner uit Assen, wonende aan de Pelikaanstraat. Het raamkozijn aan de achterzijde van de woning was opengebroken en vervolgens was de toegangsdeur naar de keuken geopend. Weggenomen zijn een tv, een midiset, een videorecorder, een computer + printer, een magnetron, girocheques en een portemonnee met inhoud. Totale schade is niet bekend.

HOOGEVEEN Tussen zondag 31 december 2000, 16.00 uur en maandag 1 januari 2001, 17.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Rietgans. De 26-jarige bewoner deed aangifte. Men wist de woning binnen te komen door een ruit in te slaan van een bovenlicht aan de galerij-zijde van de woning. Ook werd er een ruitje vernield van de voordeur van de woning. Weggenomen werd een identiteitsbewijs, een reserve-sleutel van de auto en een sleutelbos, met daaraan een sleutel van de woning, van een Ford Escort en een sleutel van de toegang naar de gang van de berging. Totale schade is onbekend.

HOOGEVEEN Werd er aangifte gedaan door een 27-jarige man, van inbraak in zijn woning aan de Adriaan Baasstraat. De inbraak is gepleegd tussen zondagavond 23.45 uur en maandagmorgen 02.30 uur. Om binnen te komen was de ruit van de voordeur ingetikt. Ontvreemd werden een Nintendo, bier en twee pick-up naalden, waarde ongeveer 180 gulden, uit de draaiarmen van twee pick-ups. Totale schade is niet bekend.


* Diefstal uit winkel

ASSEN Deed maandagmorgen een 40-jarige man aangifte van diefstal uit winkel, namens een computerwinkel aan de Kloekhorststraat. De dader(s) heeft nieuwjaarsnacht, omstreeks 05.00 uur, met een straatklinker de ruit van de etalage vernield en is vermoedelijk door het achter de etalageruit hangende rolluik gegaan. Weggenomen werd een laptop, met een voedingsstekker eraan vast, ter waarde van ongeveer 6000 gulden. Mogelijk zijn er nog meer spullen weggenomen. Totale schade is niet bekend.


* Vernieling

KLAZIENAVEEN Vannacht is bij een woning aan de Voeghoutenstraat de ruit naast de voordeur ingegooid. De 60-jarige bewoner verklaarde gezien te hebben dat de 46-jarige buurman de ruit had vernield. De politie was dezelfde avond al eerder ter plaatse geweest in verband met geluidsoverlast. De 46-jarige buurman had toen al aangegeven de ruiten bij de buren in te gooien. De buurman is aangehouden en ingesloten.


* Brand in woning

ZWARTEMEER Vannacht, omstreeks 03.30 uur, kwam er een melding binnen van een uitslaande brand aan de Kamerlingswijk. De vriendin van een van de betrokkenen werd wakker en merkte de brand op. Zij waarschuwde de andere bewoners. Inmiddels waren de rook en vlammen zover gevorderd, dat men via het raam op de eerste verdieping naar buiten moest klimmen. Aangezien het een aardig grote brand was en het pand verdeeld was in diverse gedeelten, had de brandweer de brand pas na anderhalf uur onder controle. Enkele betrokkenen zijn voor controle overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.


* Ongeval door vuurwerk

VEENOORD Vannacht, omstreeks half een, liep een 22-jarige man uit Nieuw Amsterdam met zijn vrienden in Veenoord. Op de kruising Rooseveltstraat-Eikenlaan wilde hij met een aansteker vuurwerk afsteken en wel twee patronen welke worden gebruikt bij een vuurwerkpistool. De patronen ontploften in zijn linkerhand, met als gevolg dat twee vingertoppen wegsloegen en zijn hand scheurde tussen de duim en wijsvinger. De man is overgebracht naar het Scheperziekenhuis.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe