Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Gewonde bij vechtpartij

AMERSFOORT - In een horecagelegenheid aan het Lieve Vrouwekerkhof ontstond zondagochtend omstreeks half vier een vechtpartij waarbij diverse jongeren waren betrokken. In totaal werden drie mannen aangehouden en raakte er één persoon gewond.

Een 23-jarige man uit Amersfoort raakte gewond toen hij met glas in zijn gezicht werd gestoken. Hij werd hiervoor in het ziekenhuis opgenomen. Een 19-jarige en 25-jarige man (beiden uit Amersfoort) werden aangehouden omdat zij ervan worden verdacht bij de mishandeling betrokken te zijn geweest.
Een andere 25-jarige man uit Amersfoort werd buiten aangehouden omdat hij de aanwezige agenten beledigde. De oorzaak van de vechtpartij is niet duidelijk.

Dronken man maakt brokken

HOOGLAND Een 42-jarige man uit Bunschoten werd zaterdagavond omstreeks half elf aangehouden op de Zevenhuizerstraat. Surveillerende agenten zagen de man zijn auto parkeren waarna hij onvast ter been uit zijn auto kwam. Vervolgens reed zijn auto zelfstandig achteruit en raakte een ander geparkeerd voertuig. De man werd aangehouden en getracht werd hem op straat te laten blazen. Dit mislukte echter. Op het politiebureau ging het beter; de man bleek een alcoholpromillage van 2,00 in zijn bloed te hebben. Zij rijbewijs is ongevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur. Om kwart voor één mocht de man het bureau weer verlaten.

AMERSFOORT Op de Coelhorsterweg werd later die nacht (omstreeks één uur ) opnieuw een dronken automobilist gesignaleerd. Agenten zagen de man rijden op de Ringweg en gezien zijn slingerende rijgedrag werd hij achtervolgd. De man reed met hoge snelheid een kruising over richting Hoogland West en op de Coelhorsterweg ging hij in plaats van met de bocht mee naar rechts, naar links en belandde zo in een hekwerk vlak voor een tuin van een woning.
De voorkant van zijn auto zat helemaal in elkaar en de claxon van zijn auto bleef loeien. Bij controle bleek het om dezelfde man te gaan als eerder die avond: een 42-jarige man uit Bunschoten. Ondanks zijn rijverbod verklaarde de man toch zijn auto te hebben meegenomen omdat het een half uur duurde voordat de bus naar zijn woonplaats zou vertrekken. Opnieuw werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Dit keer voor vier delicten: rijden onder invloed, rijden tijdens rijverbod, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk/hinderlijk rijgedrag.

Politiejunioren houden winkeldievegge aan

AMERSFOORT - Een 24- jarige vrouw uit Amersfoort werd zaterdagmiddag om kwart voor zes aangehouden aan het Lieve Vrouwenkerkhof door een beveiligingsbeambte en twee politiejunioren nadat zij in diverse winkels goederen had gestolen. In de omgeving troffen de politiejunioren een aantal plastic tasjes aan met gestolen kleding die de vrouw had weggegooid.
De vrouw bekende de winkeldiefstallen en werd ingesloten.

Bromfietser aangehouden

AMERFSOORT Surveillerende agenten zagen op de Leusderweg een bromfietser rijden zonder helm. Omdat ze hem hiervoor wilden bekeuren werd getracht de bromfietser staande te houden. Toen de zonder helm rijdende bestuurder van de bromfiets dit zag, ging hij er als een haas vandoor. Achtervolgd door de politie reed hij in de richting van de Arnhemseweg. De bromfiets haalde een snelheid van 85 km/u en ook negeerde hij een rood verkeerslicht. Op de kruising Arnhemseweg/Vermeerstraat kon de 18-jarige bestuurder uit Amersfoort worden aangehouden. Tegen hem worden diverse processen-verbaal opgemaakt.