Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag
17:17 zondag 7 januari 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Met drank op tegen lantaarnpaal

HOOGEVEEN Een 27 jr. man uit Hoogeveen reed zaterdagmiddag op de Bentinckslaan in zijn woonplaats met zijn auto een lantaarnpaal omver. Omstanders waarschuwden de politie en hielden de man die gedronken had, vast. De politie hield de man aan en deed een ademanalyse. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ruim 1,9 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


*
Dronken automobilist rijdt door

GIETEN/TYNAARLO De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag, in een horecagelegenheid in Tynaarlo een 23 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man wordt er van verdacht dat hij eerder in de nacht op een parkeerplaats aan de Stationsweg in Gieten is doorgereden na een aanrijding. Bovendien is de man niet in het bezit van een rijbewijs, is de auto niet verzekerd en had de man gedronken (1,5 promille). Volgens getuigen botste de aangehouden man met zijn auto tegen een geparkeerde auto en reed hierop weg. Later werd de auto aangetroffen in Tynaarlo en werd de man aangehouden. Hij ontkent en is in de loop van zondag op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.


*
Op de kop in de sloot

GIETEN Een 23 jr. inwoner van Gieterveen raakte zaterdagmorgen lichtgewond toen hij op de Bonnerdijk met zijn auto op de kop in de sloot belandde. Op een brug in deze weg schrok de man ergens van en ging remmen en bijsturen. Hij kwam met de auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto vloog hierna over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder kon zelf uit zijn auto klimmen en werd door een passerende automobilist naar huis gebracht. Vandaar werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is totaal vernield.


*
Botsing met invalidenwagen

HOOGEVEEN Bij een aanrijding op de Alteveerstraat in Hoogeveen raakte zaterdagmiddag een 53 jr. man uit die plaats gewond. Hij reed in een elektrische invalidenwagen en wilde bij de kruising met de Beckerstraat linksaf slaan. Hij verzuimde richting aan te geven. Een 25 jr. automobiliste uit Hoogeveen reed achter de man en kon de invalidenwagen niet meer ontwijken toen deze plotseling naar links uitweek. Een botsing was het gevolg. De gewonde man werd voor per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Over de kop

GASSELTE Door onbekende oorzaak raakte zaterdagavond op de I. R. van Veelenweg in Gasselte een auto van de weg. De 29 jr. bestuurder uit Gasselte verloor de macht over het stuur en de auto kwam op de kop in de sloot tot stilstand. De man raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.


*
Vijf lichtgewonden bij eenzijdig ongeval

VEENHUIZEN Met een volgeladen auto reed een 21 jr. man uit Assen zaterdagavond op de Hoofdweg in Veenhuizen in een bocht rechtdoor, schampte een boom en belandde op de kop in een sloot. De man en vier inzittenden (verdere gegeven nog niet bekend) raakten lichtgewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Waardoor de auto van de weg raakte is niet bekend. Er was geen alcohol in het spel en uit de sporen kon ook niet worden opgemaakt dat er met hoge snelheid is gereden.


*
Vier gewonden door slapende automobilist

ASSEN/BEILEN Op de A-28 tussen Beilen en Assen gebeurde zondagmorgen een aanrijding waarbij vier lichtgewonden vielen. De aanrijding ontstond doordat een 30 jr. man uit Winschoten achter het stuur van zijn auto in slaap viel. Hij zag daardoor de voor hem rijdende auto niet die werd bestuurd door een 44 jr. vrouw uit Hoogeveen. Hij botste met volle vaart tegen de met zon 90 km per uur voor hem rijdende auto. Beide bestuurders raakten gewond net als de beide inzittenden van de auto van man uit Winschoten. Dit zijn een 38 jr. man uit Winschoten en een 13 jr. meisje uit Onstwedde. De bestuurder uit Winschoten is niet in het bezit van een rijbewijs.


*
Dronken automobilist rijdt fietster aan en verdwijnt

RUINERWOLD De politie lichtte in de nacht van zaterdag op zondag een 24 jr. man uit Ruinerwold van zijn bed. Hij wordt er van verdacht dat hij eerder in de nacht op de weg Dijkhuizen in Ruinerwold een 18 jr. fietster uit die plaats heeft aangereden. Het meisje raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De auto waardoor het meisje werd aangereden reed zonder te stoppen door. Op de plaats van het ongeval bleef echter een spiegel van de auto achter. Bovendien kon de politie aan de hand van sporen op de weg de auto volgen tot aan het huis van de verdachte. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,6 promille. De man werd voor nader onderzoek ingesloten en zijn rijbewijs werd ingevorderd. In de loop van zondag werd hij gehoord. Hij verklaarde zich niets te kunnen herinneren van een ongeval. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld. Het meisje heeft een gebroken been en wat lichtere verwondingen.


*
Fietser onder invloed en onder auto

EMMEN Vrijdagavond raakte een 32 jr. man in zijn woonplaats Emmen lichtgewond bij een aanrijding op de kruising van het Bendienplein met de Weerdingerstraat. De man fietste de kruising op en verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 35 jr. vrouw uit Ter Apel. De fietser raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel moest hij naar het politiebureau. Hij werd namelijk aangehouden omdat hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,75 promille.


*
Op de brommer en toch het rijbewijs kwijt

EMMEN Een 19 jr. bromfietser uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man werd gecontroleerd door de politie omdat hij zonder verlichting reed en ook geen helm droeg. Hij had gedronken en daarom werd hij aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,5 promille. En bij zon hoog alcoholgehalte wordt altijd het rijbewijs ingevorderd. Dus nog geen straf maar waarschijnlijk toch een tijdje brommen.


*
Teveel gedronken

MEPPEL Omdat hij moeite had zijn auto op de weg te houden, controleerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag op het Oosteinde in Meppel een 18 jr. automobilist uit Staphorst. En wat de politie al vermoedde bleek juist te zijn. De jongeman had (behoorlijk) gedronken. Hij werd aangehouden en uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,7 promille. Zijn rijbewijs, dat hij al sinds oktober vorig jaar in bezit had, werd ingevorderd.


*
Auto-inbraak

ZUIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag werden in de Markstraat in Zuidlaren uit een geparkeerde auto twee jassen gestolen. Van de afgesloten auto werd een ruitje vernield.


*
Inbraken

NIJEVEEN Bij een inbraak in een woning aan De Hulsen in Nijeveen werden o.a. sieraden, paspoorten en een portemonnee gestolen. Deze inbraak vond zaterdag plaats. Men kwam binnen door een raam open te breken.

ZUIDWOLDE Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Julianalaan in Zuidwolde. Men kwam binnen door een raam open te breken. Uit de woning werden o.a. een videorecorder en een computer gestolen. Tussen zaterdagavond en zondagmorgen is ingebroken in een woning aan de Botterkamp in Zuidwolde. Ook bij deze woning werd een raam open gebroken. Uit deze woning is in ieder geval de stereoapparatuur gestolen.


*
Schennispleger opnieuw actief

MEPPEL Zaterdagavond werd een meisje uit Meppel op de Ceintuurbaan in haar woonplaats lastig gevallen door een man die zijn geslachtsdeel aan haar toonde. Op basis van het signalement denkt de politie dat het hier om dezelfde man gaat die vrijdagavond op de Reestlaan in Meppel zijn geslachtsdeel toonde aan een jonge vrouw.


*
Binnenbrandje

HOOGEVEEN Een spelend kind veroorzaakte zaterdagmiddag een binnenbrandje in een woning aan de K de Raadstraat in Hoogeveen. Het kind liet per ongeluk een voorwerp met een olieachtige vloeistof kapot vallen op een kachel. De vloeistof vatte vlam en het brandje sloeg over naar een bank. De bewoonster bluste met hulp van buren het brandje. Het geschrokken kind kreeg van de politie als troost een mooie beer.


*
Schuren uitgebrand

EMMEN Door onbekende oorzaak ontstond zaterdagavond brand in een schuur achter een woning aan de A Beenstraat in Emmen. Het vuur verspreidde zich naar een aangrenzende schuur en een serre aan de woning. Beide schuren en de serre gingen door de brand verloren. In één van de schuren stonden o.a. een motor en een scooter. Ook een paar andere schuren liepen schade op. De brandweer bluste de brand. Een bewoonster kreeg door het inademen van rook wat ademhalingsproblemen en werd onderzocht in het ziekenhuis.


*
Geheime zender uit de lucht gehaald

HOOGEVEEN De politie In Hoogeveen maakte zondagmiddag een eind aan de uitzendingen van geheime zender Desperado. Na klachten stelde de politie een nader onderzoek in en peilde de zender in een woning aan De Reiger in Hoogeveen. De apparatuur werd in beslag genomen. Tegen de 16 jr. eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Schapen doodgebeten

SCHOONEBEEK/ZANDPOL - Twee Rottweilers van een inwoner van Zandpol hebben zondagmorgen in een weiland aan de Oldenhuis Gratamaweg in Schoonebeek negen schapen aangevallen. Eén schaap stierf direct, twee andere werden later door een dierenarts afgemaakt. De andere schapen raakten gewond en gestresst en het is nog maar afwachten of die het overleven. De honden waren ontsnapt van het omheinde erf van de eigenaar. De politie trof de honden nog aan bij de schapen en kon de dieren vangen. Even later kwam de eigenaar ook ter plaatse. Waarschijnlijk laat hij de honden afmaken. De schade zal hij vergoeden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe