Politiebericht Friesland: Friesland 9-01-2001
Politieberichten van 8/1 (13.00 uur) tot 9/1 (07.00 uur)

Sneek: inbraak bedrijfspand
In een bedrijfspand aan het Molenplein is tussen zaterdag 17.00 en maandag 13.00 uur ingebroken. Ontvreemd werden een aantal T-shirts en trainingspakken Een 35-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Harlingen: woninginbraak
In een woning aan de Prinses Irenestraat werd maandagochtend ingebroken Nadat een raam was geforceerd, werden een geluidsinstallatie en een videorecorder weggenomen. De 42-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Maandagmorgen werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond achter een bedrijf aan De Schrans. De zijruit was ingeslagen en vermist wordt een radio/cd-speler. De 35-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding
Een 21-jarige Hagenaar is maandag om 14.00 uur op de Tweebaksmarkt aangehouden, omdat hij kort daarvoor een 30-jarige Leeuwarder had bedreigd en met traangas in het gezicht had gespoten. De Leeuwarder meldde zich na dit voorval bij de politie, die de verdachte op grond van zijn signalement kon aanhouden. De man was bij zijn aanhouding nog in het bezit van een busje traangas.

Oosterwolde: winkeldiefstal
Een 25-jarige inwoner van Zorgvlied is maandag om 14.30 uur aangehouden, op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Stationsstraat. De man werd betrapt toen hij een paar handschoenen zonder te betalen wilde meenemen. Hij werd door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie en kreeg een boete van 250 gulden.

Appelscha: brand
In een winkel aan de Vaart Zuidzijde heeft maandag om 15.30 uur korte tijd een brand gewoed. De bedrijfsleider van de winkel zag dat rook uit een aantal spotjes kringelde. Toen hij een plafondplaat optilde zag hij dat de bekabeling vlam had gevat. De brandweer werd gebeld, maar de bedrijfsleider wist met behulp van een brandblusslang het vuur te doven, waardoor de brandweer niet meer in actie hoefde te komen. Waarschijnlijk is er wel schade ontstaan, omdat de versproducten die niet goed tegen de rook kunnen. Ook de diepvrieseilanden werden uitgeschakeld.

Bontebok: diefstal uit garage
Uit een onafgesloten garage van een woning aan de Eerste Compagnonsweg zijn tussen zondag 18.00 uur en maandag 08.00 uur een damesfiets en een aantal cd`s gestolen. De 46-jarige eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 16.45 uur op De Centrale aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. OP het bureau blies hij 635 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg.

Leeuwarden: aanhouding autokraker
Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag om 16.40 uur op de Wissedwinger aangehouden, op verdenking van diefstal uit een auto. De verdachte werd betrapt door stadswachten terwijl hij een auto aan het openbreken was. Hij werd door de stadswachten staande gehouden en aan de politie overgedragen, waarna hij op het bureau werd ingesloten.

Leeuwarden: aanhouding winkeldiefstal
Een 26-jarge inwoner van Leeuwarden is maandag om 17.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Snekertrekweg.. De man was door winkelpersoneel aangehouden met een tas vol gestolen kleding en werd aan de politie overgedragen.

Gorredeijk: vrouw beroofd
Een 77-jarige vrouw uit Gorredijk is maandag om ca. 16.45 uur op De Vlecke van haar tas beroofd. De vrouw liep met een rollator achter haar woning over een wandelpad. In het mandje van haar rollator had ze een handtas liggen met daarin o.a. twee portemonnees met geld en een paraplu. Ze bemerkte dat twee jonge knapen van ca, 16 jaar, haar van achteren waren genaderd. Zij zag dan dat een van de jongenshaar tas uit haar rollator grist waarna beide jongens wegrennen in de richting van de Iikmoune/Houtmoune. Het slachtoffer kon de jongens niet beschrijven vanwege haar beperkte gezichtsvermogen. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen (0900-8844).

Leeuwarden: aanhoudingen na diefstal uit vrachtauto Twee inwoner van Leeuwarden van 26 en 37 jaar zijn maandag om 20.45 uur op de Oosterkade aangehouden, op verdenking van diefstal uit een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Oude Oppenhuizenweg te Sneek. Een medewerker van het bedrijf betrapte de mannen en zetten de achtervolging in toen ze in een auto wegreden. Hij raakte de auto kwijt, maar wist wel het kenteken te noteren. Korte tijd later werd de auto in Leeuwarden aangetroffen, waarna beide inzittenden werden aangehouden.

Harlingen: onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Harlingen is maandag om 23.30 uur op de Kimswerderweg aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 520 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Akkrum: aanrijding onder invloed
Een 36-jarige inwonert van Dronrijp is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden, nadat hij onder invloed op de A32 ter hoogte van Akkrum was betrokken bij een aanrijding. Hij was met zijn auto in botsing gekomen met een bestelbusje, bestuurd door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, en vervolgens met zijn voertuig in een sloot beland. De verdachte was na het ongeval naar een woning gelopen, waar hij een familielid belde die hem daar ophaalde. Hij kon later die nacht op een woonboot in Welsrijp worden aangehouden. Op het bureau blies hij 515 ug/l en werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Terwispel: aanrijding onder invloed
Een 43-jarige inwoner van Joure is maandag om 23.40 uur op de Rijkweg A78 aangehouden, nadat hij onder invloed was betrokken bij een aanrijding. De verdachte had een voorganger te laat opgemerkt waarna een kop-staart botsing volgde. Op het bureau blies hij 670 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal gemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aalsum: onder invloed
Een 48-jarige inwoner van de gemeente Dongeradeel is dinsdag om 01.10 uur op de Hantumerwei aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 665 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272