Horeca Enschede houdt zich goed aan brandveiligheidseisen
De horeca in Enschede houdt zich redelijk goed aan de
brandveiligheidseisen. Dat is gebleken uit een onderzoek van brandweer
en politie dat afgelopen weekeind plaatshad. Dat gebeurde overigens in
goede samenwerking met de vereniging Stad Horeca Enschede. Het
onderzoek is uitgevoerd in opdracht van burgemeester en wethouders van
Enschede en dat naar aanleiding van de caféramp in Volendam.
In totaal zijn er in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari tien
geselecteerde cafés en discos in de stad gecontroleerd. Brandweer en
politie keken daarbij vooral naar de getroffen
brandveiligheidsmaatregelen, de vluchtwegen en het aantal bezoekers
gerelateerd aan de vergunningseisen. Van de tien horecaondernemingen
waren er vier helemaal in orde. Bij de overige zes werden slechts wat
kleinere gebreken geconstateerd. Deze zijn zoveel mogelijk meteen
verholpen. De afspraak is gemaakt dat men binnen twee weken alles op
orde moet hebben. Dat wordt overigens ook weer gecontroleerd.
De Enschedese horecaondernemers toonden begrip voor de actie van
brandweer en politie en verleenden dan ook alle medewerking. De indruk
bestaat dat bij de plaatselijke horeca het veiligheidsdenken duidelijk
is toegenomen naar aanleiding van de tragische gebeurtenis in
Volendam.
Brandweer, politie en horeca hebben afgesproken regelmatig met elkaar
te overleggen over (brand)veiligheidszaken.
In Enschede worden de meest risicovolle horecabedrijven minimaal
gemiddeld twee keer per jaar gecontroleerd. Indien nodig kan en zal
dat vaker gebeuren.