Gemeente Breda

MIDDAG VOOR KINDEREN HOORNWERKSTRAAT

Vanmiddag treedt het duo Gossie en Sjeetje op voor de kinderen die wonen aan de Hoornwerkstraat, Slingerweg en Lunetstraat. In deze buurt vindt sinds oktober een bodemsanering plaats. De bewoners en vooral ook de kinderen vinden daarvan nogal wat overlast. Het idee van de begeleidingsgroep van de bewoners om 'iets voor de kinderen' te organiseren heeft de gemeente opgepakt.

Het duo Gossie en Sjeetje is een dynamisch clownsduo en zij brengen in hun show kolder en acrobatiek. Dit duo treedt op voor de ongeveer 30 kinderen die in de buurt Hoornwerkstraat, Lunetstraat en Slingerweg wonen waar op dit moment een bodemsanering plaatsvindt. Deze bodemsanering betekent dat de kinderen niet in de tuin kunnen spelen.

Bij de voorbereidingen van de bodemsanering is vanuit de begeleidingsgroep het idee geopperd om voor de kinderen iets te organiseren. In de begeleidingsgroep zijn de bewoners, eigenaren, woningbouwvereniging en gemeente zijn vertegenwoordigd.

De bodemsanering ligt deze week stil vanwege de Kerstvakantie. Volgende week worden de werkzaamheden voortgezet.


: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer S. Sins, afdeling Milieuzorg Leefomgeving, dienst Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu en Economische zaken, telefoon (076) 529 4513 of 06 20 01 00 64.

Het optreden van Gossie en Sjeetje start om 14.30 uur in de kantine van het gebouw van de dienst Stadsbeheer, sector Afvalstoffen, Slingerweg 9. De voorstelling duurt tot ongeveer 16.15 uur.