PERSMEDEDELING VAN DE CVP
(8 januari 2001)

Parlementsleden werken mee
aan nieuwe positionering van de CVP

De CVP heeft 2001 ingezet met een ontmoeting tussen het partijbureau en alle parlementsleden. Het nieuwe jaar wordt voor ons het jaar van de vernieuwing en daarin zullen onze mandatarissen een hoofdrol spelen.

Nadat het vernieuwingstraject eerder het startschot kreeg van de partijraad en het partijbestuur, werd nu de eerste stap gezet in een proces van concretisering, dat in september zal uitmonden in een congres. Ondersteund door professionele begeleiders uit het marktonderzoek en de communicatie, werd het debat over de positionering van de CVP opgestart rond de begrippen "verbondenheid" en "authentieke vrijheid".

Het accent lag vandaag in de eerste plaats op de communicatie, maar de discussie past in de ambitieuze dynamiek die rond de vernieuwing werd opgestart:

* Een scherpere profilering van de christen-democratische identiteit. De werkgroep die hierbij het voortouw neemt, kwam vandaag voor het eerst bijeen. Onze nieuwe discussie-site wordt binnenkort voorgesteld.
* Het mobiliseren van nieuw politiek talent, onder meer via een structuur van open bijenkorven. Reeds meer dan 900 nieuwe talenten hebben zich gemeld om hieraan mee te werken.

* De uitbouw van een slagvaardige organisatie, waaronder een nieuwe strategische raad.

* De vernieuwing van de bestuursorganen, die deze maand van start gaat.
* De modernisering van ons imago via een professionele communicatie.
2001 wordt het jaar van de nieuwe christen-democratie. Dag na dag zullen we daar gestalte aan geven. Wij wensen iedereen die daaraan wil meewerken een groot inlevingsvermogen, veel creativiteit en de kracht om mensen te mobiliseren.

Ook aan alle mensen van de media wensen wij een voorspoedig jaar, met een grote openheid van geest en een scherp analysevermogen.

Stefaan De Clerck
Algemeen Voorzitter

Luk Vanmaercke
Woordvoerder
02/238.38.75