Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.15 uur
Snelkraak

MONTFOORT In de nacht van maandag op dinsdag hebben nog onbekende daders een snelkraak gepleegd op een winkel aan het Tasveld in Montfoort. Vermoedelijk is met een auto een schuifpui geramd van het pand. Uit de winkel is alleen een kassalade gestolen. Een onbekend geldbedrag is buitgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gewapende overval

MONTFOORT Aan de Om `t Wedde in Montfoort heeft maandagmiddag rond twee uur een gewapende overval plaatsgevonden op een restaurant. De zaak was op dat moment weliswaar nog gesloten maar de deur was niet op slot. De eigenaar, een 38-jarige man uit Montfoort, was in de keuken bezig toen hij door twee gewapende en gemaskerde mannen werd bedreigd. Zij eisten geld. Nadat de eigenaar hen had aangegeven waar het geld lag spoten ze hem met een middel uit een spuitbus in het gezicht. De twee gingen er vervolgens met een geldbedrag van enkele tienduizenden guldens vandoor.

Een medewerkster kwam vlak daarna de zaak in en vond de eigenaar op de grond. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn gezicht. De man klaagde over brandende ogen als gevolg van de gespoten vloeistof. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Ten tijde van de overval hadden de mannen een donker wollen masker op. Een van de daders heeft mogelijk een getinte huidskleur. Deze dader is tussen de 1.70 en 1.85 meter. De tweede dader is ongeveer 1.70 meter. De recherche van het district Rijn & Venen verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het bureau in Maarssen via 0900-8844.

Getuigen verkeersongeval gezocht

LINSCHOTEN De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een ongeval (zaterdag 6 januari) waarbij een 17-jarige inwoonster van Woerden ernstig gewond is geraakt.

Het meisje fietste zaterdagavond rond zeven uur in een groepje jongeren vanuit Linschoten over het fietspad van de M.A. Reinaldaweg. Ter hoogte van de fietsoversteekplaats bij de A12 reed het meisje mogelijk door het rode licht de weg over. Vanaf de Europabaan in de richting van Linschoten reed op dat moment een 29-jarige automobilist uit Oudewater die geen kans zag het meisje te ontwijken en een aanrijding was het gevolg.

Het meisje is in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen. Om de juiste toedracht van het ongeval vast te stellen is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. De politie hoopt vooral dat de automobilisten die voor en achter de man uit Oudewater reden zich melden bij de politie in Woerden via 0900-8844.