Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 9-01-2001 Persbericht District Heerlen
Dinsdag 9 januari 2001

Heerlen; rijden onder invloed
Tegen een 35-jarige inwoner van het Duitse Aken werd maandagnacht proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed. De man trok omstreeks 03.05 uur de aandacht van een politiepatrouille toen hij met een snelheid van slechts 40 km/uur over de autoweg de N-281 reed.
Nadat de politiemensen de verdachte hadden laten stoppen bleek dat deze het nodige aan Bacchus had geofferd en hij werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau gaf een promillage aan van 1,16. Voorzien van een rijverbod werd hij na verhoor heengezonden.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.

Brunssum; fietser gewond bij aanrijding
Maandagmiddag is bij een aanrijding op de Hoogenboschweg in Brunssum een 38-jarige man uit Schinveld ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer fietste omstreeks 13.30 uur over genoemde straat toen hij plotseling vanaf het fietspad de rijbaan opreed. Een achteropkomende 49-jarige automobilist uit Heerlen kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen de fietser. Door de klap werd deze door de lucht gegooid en kwam ongeveer 10 meter verder op de groenstrook terecht.
Het slachtoffer werd overgebracht naar het Atrium in Heerlen. De autobestuurder kwam met de schrik vrij.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.