Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Opbrengst collectezuilen in 2001 naar Amnesty International

Vandaag zijn de collectezuilen in de lounges van Amsterdam Airport Schiphol officieel over-gedragen van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds/KWF aan Am-nesty International. Passagiers kunnen munten en bankbiljetten van alle valuta in de zuilen deponeren. Amnesty International draagt er zelf zorg voor dat deze donaties worden omgewisseld in guldens en dat de opbrengst aan een goed doel ter beschikking wordt gesteld. De zuilen zullen de komende weken worden voorzien van het Amnesty-logo.

Goede doelen
Sinds 1991 heeft Schiphol 18 collectezuilen in de wachtruimten voor passagiers. In de afgelopen tien jaar is de opbrengst, telkens voor een periode van twee jaar, ter beschikking gesteld aan het Wereld Natuurfonds, Unicef, Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis. De opbrengst van de jaren 1999 en 2000 bedroeg 700.000,- gulden en ging naar het Koningin Wilhelminafonds voor Kankerbestrijding.

Vanaf dit jaar wordt voor een periode van telkens één jaar een keuze gemaakt uit organisaties die zich inzetten voor een goed doel. Voorwaarde hierbij is dat deze organisatie internationaal werkzaam is en geen politieke belangen nastreeft.