Politiebericht Brabant-Noord: Oss 8-01-2001
Persbericht district Maasland

DODE EN GEWONDEN BIJ ONGEVALLEN, Ravenstein

Zondagavond rond 23.30 uur vonden op de A50 onder Ravenstein verschillende ongevallen plaats. Het eerste ongeval vond plaats tussen een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Sprang-Capelle, reed achter tegen een auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Nijmegen. De twee autos kwam door de aanrijding tegen de vangrails terecht. Een 39-jarige inzittende (afkomstig uit Nijmegen) van de laatste auto en de twee bestuurders zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Intussen was op de andere rijbaan een vrachtauto gestopt. De bestuurder daarvan, een 26 jarige man uit Veenendaal, wilde hulp verlenen bij het ongeval. Ook twee andere mensen waren gestopt, een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Almelo, om hulp te verlenen. Op het moment dat ze bij het ongeval stonden werden ze aangereden door een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Nijmegen. De 26-jarige man uit Veenendaal raakte hierbij zodanig gewond dat hij ter plaatse overleed. De twee mensen die hulp wilden verlenen uit Almelo raakten ernstig gewond. Ook de man uit Nijmegen raakt gewond bij het ongeval. Door deze twee ongevallen ontstond een file op de A50. Politiemensen van de regio Gelder-land Zuid verleenden assistentie bij de beveiliging. Op de afrit Ravenstein hadden ze twee opvallende surveillanceautos met de zwaailichten aan geplaatst om het verkeer te waarschu-wen. Twee politiemensen stonden langs de kant van de rijbaan. Een 65-jarige man uit Hete-ren reed met zijn auto tegen de achterkant van een van de politieautos en schoof zelf vervol-gens door tegen de vangrails. Een van de twee politiemensen kon nog op tijd wegspringen. De andere, een politievrouw uit Beneden Leeuwen werd door de auto aangereden. Ze is met botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis.

Door de verschillende ongevallen is de Rijksweg A50 enkele uren afgesloten geweest. Naar de toedracht van de ongevallen wordt een nader onderzoek ingesteld.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Geffen

Maandagmorgen zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een vrouw uit Den Bosch (leeftijd onbekend), kwam waarschijnlijk door de gladheid op de Groenstraat in Geffen op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar kwam ze in aanrijding met een haar tegemoet komende auto bestuur door een 32-jarige man uit Berghem. De twee bestuurders zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Oss.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Lith

Maandagmorgen vond op de Mr. van Coothstraat in Lith een aanrijding plaats. Waarschijn-lijk door de gladheid kwam een auto bestuurd door een 23-jarige man uit Rotterdam in aan-rijding met een bus bestuurd door 49-jarige man uit Oss. Door de aanrijding raakte de Rot-terdammer bekneld in de auto. Hij is door de brandweer uit de auto bevrijd. Twee andere inzittenden, een 23-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Heenvliet, konden zelf uit de auto komen. Ze zijn licht gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Den Bosch. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Oss.