Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 9-01-2001 2e Persbericht 9 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man rijdt met auto op agente in
Dinsdagmorgen rond 11.30 uur is in de Paul Krugerlaan een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort daarvoor een parkeerbon gekregen van twee controlerende politieagentes. Hij stapte in zijn auto, claxonneerde en gebaarde de agentes dat ze opzij moesten gaan. De man gaf gas en reed bij een van de agentes tegen haar been. De agente liep daarbij lichte kneuzingen op. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving opgelost
Dinsdagmorgen om 7.30 uur is in zijn woning in het stadsdeel Woensel een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Maandag was in dezelfde woning al een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht op 14 december jl. om 2.30 uur op de Professor Dr. Dorgelolaan een 26-jarige Eindhovenaar van zijn fiets te hebben beroofd. Het slachtoffer werd door de twee van zijn fiets geduwd en de fiets werd meegenomen. De zaak kwam aan het licht na een onderzoek door het straatroofteam van de politie. Bij de man die maandag werd aangehouden vonden rechercheurs van dat team een imitatiepistool. Het pistool is in beslaggenomen en tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vals paspoort
Dinsdagmorgen om 11.30 uur is bij een bedrijf op de Graandijk in Helmond een man aangehouden. Hij had zich bij het bedrijf aangemeld en om werk gevraagd. Om zijn identiteit aan te tonen overlegde de man twee paspoorten, een Spaans en een Brits paspoort. De politie die werd gewaarschuwd constateerde dat het Britse paspoort was gestolen en dat het Spaanse paspoort vals was. De man is aangehouden en wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag heeft de politie tussen 10.45 en 13.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Sterrenlaan in Veldhoven. Er zijn 1561 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 99 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 79 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.