NIEUWS

Hilversum
9 januari 2001

Marc-Marie Huijbregts naar de KRO

De KRO heeft een meerjarig contract met Marc-Marie Huijbregts gesloten. De cabaretier/acteur/televisiepresentator gaat vóór komende zomer een serie van zes programma's op televisie brengen. Deze programma's zullen nauw aansluiten bij de persoonlijkheid van Huijbregts.

Zelf plaatst hij zich graag in het brede veld tussen 'een Willem Ruisachtig type' (amusement, maar dan wel met serieuze ondertoon) en 'een soort Paul Witteman, met leven erin' (serieuze gesprekken, maar dan wel met een humoristische ondertoon).

Huijbregts had verschillende aanbiedingen van commerciële en publieke omroepen, maar koos voor de KRO. "De KRO toont grote persoonlijke belangstelling en steunt me in het ontwikkelen van een eigen programma. Ik ben katholiek opgevoed. Die achtergrond deel ik met de KRO, en ik voel me er dan ook thuis. Ik pas goed bij het nieuwe elan dat de KRO uitstraalt."

Naast televisie blijft Huijbregts ook theater doen. Marc-Marie Huijbregts is 34 jaar en werd geboren in Tilburg. Na een afgebroken HBO-opleiding Personeelswerk koos hij voor het theater. Hij zong in musicals, speelde in toneelstukken en was acteur in enkele televisieseries. Sinds 1999 is Marc-Marie lid van de Comedytrain (standup comedy).

Dat jaar ook won hij zowel de jury-, persoonlijkheids- als publieksprijs op het Cammeretten festival in Rotterdam. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Export Stichting prijs 1999, een aanmoedigingsprijs. Afgelopen najaar kreeg hij zeer lovende recensies voor zijn eerste soloprogramma Marc-Marie H..

Ook zijn optreden als panellid in 'Dit was het nieuws' van de laatste maanden (TROS televisie) oogstte lof.

KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
kro@omroep.nl