Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 10-01-2001 Persberichten district Sittard
woensdag 10 januari 2001

District Sittard

Sittard: hennepkwekerijen
Afgelopen dinsdagmorgen heeft de politie bij een controle in een woning aan de St. Josephstraat in Sittard in de garage een hennepkwekerij ontdekt en opgeruimd. Er werden ruim 150 planten en de nodige apparatuur, zoals 10 groeilampen, 10 transformatoren, een afzuiginstallatie, ventilators, koolstoffilters, e.d. aangetroffen. De planten en apparatuur werden door de politie inbeslaggenomen. Tegen de verdachte wordt proces- verbaal opgemaakt.
Afgelopen dinsdagmiddag heeft de politie, ook bij controle, in een woning (aan de Vrangendael In Sittard) een hennepkwekerij ontdekt. In de woonkamer werden 190 hennepplanten en de nodige apparatuur (9 groeilampen, vochtigheidsmeter, 9 transformatoren, afzuiginstallatie, enz) aangetroffen. De politie maakt proces- verbaal op tegen de bewoonster. De politie had aanwijzingen dat in beide woningen hennep werd gekweekt en ging gisteren dan ook controleren.

Sittard: aanranding
Een 22- jarige vrouw uit Sittard, is afgelopen maandagavond, omstreeks 21. 40 uur, het slachtoffer geworden van een aanranding. De vrouw liep over de Limbrichterstraat in Sittard toen zij plotseling door een onbekende man van achter werd vastgegrepen en onzedelijk werd betast. Het slachtoffer wist zich los te maken en rende vervolgens hard weg. Van de aanranding werd aangifte gedaan bij de politie.

District Sittard: verkeersscontroles
Afgelopen dinsdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op verschillende plaatsen in Stein en Urmond(Heerstraat, Steinderweg, Napoleonsbaan, Mauritslaan). Totaal werden 1755 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 190 voertuigbestuurders de terplaatse maximum toegestane snelheid overschreden. Zij krijgen de bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u. Bij een algemene verkeerscontrole op de Steinderweg in Stein en de Stationstraat in Beek afgelopen dinsdagavond heeft de politie 15 voertuigbestuurders bekeurd. De overtredingen varieerden van het niet bij zich hebben van de voertuigpapieren, het niet dragen van de autogordel tot het niet in orde zijn van de voertuigverlichting. Alle voertuigbestuurders kregen de bekeuring terplaatse uitgereikt. Ook op de Parkweg in Born en op de Maaseikerweg in Roosteren hield de politie afgelopen dinsdag een verkeerscontrole. Hierbij werden 31 voertuigbestuurders terplaatse bekeurd voor onder andere het niet dragen van de autogordel.

Sittard/ Geleen: winkeldiefstal
In een winkel aan de Markt in Sittard is afgelopen dinsdagmiddag een 43- jarige winkeldief betrapt bij het stelen van een aantal mutsen en handschoenen ter waarde van totaal fl. 100,-. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces- verbaal op en de verdachte kreeg in het kader van een snelrechtprocedure meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.
Afgelopen dinsdagmiddag is in een winkel aan de Zuidhof in Geleen een 29- jarige man uit Beek betrapt bij diefstal van een brilmontuur ter waarde van fl.270,- . De politie werd gewaarschuwd en die maakt proces- verbaal op tegen de verdachte. De goederen van beide winkeldiefstallen werden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaars/ winkeliers.