Gemeente Den Helder

Openbare kennisgevingen

datum: week 02

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-het plaatsen van een brug aan de Doggersvaart nabij nr. 10 (ontvangen 3 januari 2001);

-het wijzigen van de zijgevel van de woning Wilhelminastraat 59 (ontvangen 4 januari 2001);

-het uitbreiden van de verdieping van de woning Loodsgracht 25 (ontvangen 4 januari 2001);

-het uitbreiden van de woning Bassingracht 47 (ontvangen 4 januari 2001);

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Van Galenstraat 106 (ontvangen 4 januari 2001).

Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Wilt u toch een van deze bouwplannen inzien, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen/toegestane meldingsplichtige bouwwerken Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de volgende meldingsplichtige bouwwerken mogen worden uitgevoerd:
-het plaatsen van een tuinhuisje achter de woning H.W. Valckstraat 1 (verzenddatum 4 januari 2001);

-het plaatsen van een tuinhuisje achter de recreatiewoning Ooghduyne 133 (verzenddatum 4 januari 2001).

Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
-het maken van een kap op de recreatiewoning De Keizerskroon 69 (verzenddatum 4 januari 2001);

-het vergroten van de zolderverdieping van de woning Jacob van Heemskerckstraat 13 (verzenddatum 4 januari 2001);
-het uitbreiden van de woning Jacob van Heemskerckstraat 3 (verzenddatum 4 januari 2001);

-het vergroten van de zolderverdieping van de woning Jacob van Heemskerckstraat 11 (verzenddatum 4 januari 2001);
-het uitbreiden van de zolderverdieping van de woning Patrijzenstraat
1 (verzenddatum 29 december 2000);

-het uitbreiden van de zolderverdieping van de woning Patrijzenstraat 15 (verzenddatum 29 december 2000).

Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan, binnen zes weken na de dag waarop de betreffende vergunning is verzonden, bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Bouwplannen/Vrijstellingen Burgemeester en wethouders hebben onder andere de volgende aanvragen om bouwvergunning ontvangen:
-het verbouwen en uitbreiden van de woning Lichtbaaklaan 10;
-het vernieuwen en uitbreiden van de berging aan de woning Borneolaan 20.

Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 10, derde lid onder b van het bestemmingsplan "Lichtbaak 1993" (eerstgenoemd bouwplan) resp. artikel 8, tweede lid onder c van de voorschriften van het "Uitbreidingsplan in onderdelen Zuid-West, vierde herziening" (laatstgenoemd bouwplan). Burgemeester en wethouders zijn voornemens deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bedenkingen, dan kunt u deze vanaf vrijdag 12 januari 2001 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De bouwplannen liggen gedurende deze termijn voor een ieder ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Rectificatie In het Helders Weekblad van 4 januari 2001 is in de rubriek "Bouwplannen/Vrijstellingen" de terinzagelegging van een bouwplan tot het bouwen van een woning met garage/berging aan Malzwin 2213 aangekondigd. Deze vermelding berust op een misverstand (het bouwplan heeft reeds ter inzage gelegen), en dient als ingetrokken te worden beschouwd.

Uitvoeringsplan stadsvernieuwing 2000/2001 en Verdeling ISV-budget 2000 t/m 2004. Burgemeester en wethouders maken bekend, dat met ingang van heden het concept voorstel tot vaststelling van het Uitvoeringsplan Stadsvernieuwing 2000/2001 en een voorlopige verdeling van het ISV - budget 2000 t/m 2004 ter inzage ligt. Het plan en de verdeling van het budget kunt u op werkdagen inzien bij het Centraal Informatie Punt en de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer (van 8.00 tot 14.00 uur) in het stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20. U kunt het plan ook inzien op afspraak. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer 671679. Tot 15 februari 2001 kunt u eventuele reacties met betrekking tot dit ontwerp indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Inspraakverordening
Concept bestemmingsplan: DE SCHOOTEN (tiende herziening)

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om het concept bestemmingsplan "de Schooten (tiende herziening) " in procedure te brengen. Het plan voorziet in het opnemen van de bij besluit van 5 juni 1992 nr. MG 92058762 vastgelegde geluidsbelasting (KE-lijnen) in de omgeving van het marinevliegkamp de Kooy.

Het plan ligt vanaf 12 januari 2001 gedurende een maand voor een ieder ter inzage op werkdagen tussen 8.00 en 14.00 uur bij de afdeling Bouwen en Wonen op de tweede etage van het gemeentehuis en op donderdag tot 20.00 uur bij het Service Informatiepunt in de hal van het Stadhuis. Een ieder kan gedurende voornoemde termijn schriftelijk vragen, opmerkingen en bedenkingen indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 40, 1780 AA Den Helder.

Beleidsnota Detailhandel-plus

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat met ingang van heden de concept beleidsnota Detailhandel-plus ter inzage ligt. De conceptnota ligt ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 en bij de dienst Stadsontwikkeling en Beheer aan de Sportlaan 62. U kunt het hier inzien tijdens kantooruren. De nota ligt ook ter inzage bij het SIP, Boterzwin 3435 en bij de filialen van de openbare bibliotheek. U kunt hier tijdens openingstijden terecht. Een ieder kan tot en met 9 februari 2001 schriftelijk vragen, opmerkingen en bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Mailen mag ook: info@denhelder.nl.

Kennisgevingen milieubeheer

Burgemeester en wethouders hebben een: - kennisgeving Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer ontvangen van de heer J. Verdoes, C. Ditostraat 50 te Den Helder, voor de lokatie C. Ditostraat 50: - kennisgeving Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer ontvangen van de heer C.J.M. Nederstigt, Doggersvaart 2 te Den Helder, voor de lokatie Doggersvaart 2; - kennisgeving Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer ontvangen van HOC Versteeg Testing BV, Het Nieuwe Diep 39 te Den Helder, voor de lokatie Het Nieuwe Diep 39.

De kennisgevingen en alle overige van belang zijnde stukken liggen op werkdagen tijdens kantooruren (08.00 - 14.00 uur) ter inzage bij de Milieudienst, afdeling milieuhygiëne en het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis op de begane grond, Drs. F. Bijlweg 20 te Den Helder.

Verleende kapvergunning

Burgemeester en Wethouders hebben een kapvergunning verleend aan de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, voor het kappen van:
- dertien iepen;

- twintig linden, deze bomen worden verplant;
- een eik, wordt verplant;

- drie Prunussen;

- twee Cupresso x cyparis 'Leylandii'(zodra grond in eigendom is verkregen door de gemeente);

- drie berken. langs de Middenweg en Javastraat. De bomen moeten wijken voor de reconstructie van het Stationsvoorplein en de aanleg van een rotonde. De vergunning is verleend met herplant van 35 bomen.

Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunnen bij de Milieudienst worden ingezien.

Uw bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Indien u van mening bent dat, gelet op uw belangen, het treffen van een voorlopige voorziening spoedeisend is, kunt u deze voorziening aanvragen bij de President van de Rechtbank te Alkmaar, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar.

DEN HELDER, 11 januari 2001.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
drs. J.D. de Bruin, secretaris.

Laaste verandering: januari 11, 2001