Persbericht

FinanceTelevision brengt de eerste mobiele financiële dienst op Palm Handheld(tm)

Amsterdam, 11 januari 2001 - FinanceTelevision, het enige financieel-economische televisiestation in Nederland lanceert vandaag de eerste mobiele financiële service op de Palm Handheld. FinanceTelevision brengt de service op de markt onder de naam FTVMobile.

FTVMobile biedt een actuele informatiedienst via een Palm Handheld die verbonden is met het draadloze pagernetwerk in Nederland. Met een abonnement op deze dienst ontvangt de Nederlandse belegger dagelijks al het financiële nieuws en een continue update van alle koersen op de Amsterdamse Beurs. Daarnaast biedt FTVMobile een overzicht van binnen- en buitenlands nieuws, sport, cultuur en internet.

Een speciaal ontwikkeld geavanceerd portefeuillesysteem stelt de belegger in staat een portefeuille samen te stellen, deze aan te passen op basis van het nieuws en koersontwikkelingen en op ieder moment van de dag het rendement van de portefeuille te berekenen. Middels een alarm-functie weet de belegger ook wanneer een fonds door de aangegeven boven -of ondergrens is gegaan. Elke minuut van de dag, waar dan ook in Nederland.

Het dienstenpakket van FTV Mobile is geïntegreerd in de Palm Handheld, de meest gebruikte handheld in Nederland. Door deze integratie wordt alle informatie beschikbaar op een groot scherm, en dat met voldoende geheugenruimte. FTV Mobile is daarmee de eerste financiële dienst die werkelijk mobiel met uitgebreide functionaliteit combineert.

FTVMobile is vanaf vandaag vooralsnog alleen te koop via het internet. Geïnteresseerden kunnen de FTVMobile bestellen in de FTVShop op www.financetelevision.nl/ftvshop. Hier bevindt zich ook een uitgebreide interactieve presentatie van de functionaliteit van de FTVMobile. Gedurende 2001 zullen in de FTV Shop meerdere informatieproducten voor beleggers beschikbaar komen..

FTVMobile is een strategisch partnership tussen FinanceTelevision en Bright Alley, een onderdeel van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB). Onder Bright Alley positioneert het NOB de nieuwe media-activiteiten van het concern. De business unit Mobile ontwikkelt en exploiteert geavanceerde mobiele communicatie- en informatiediensten.

Door de strategische samenwerking met Bright Alley kan FinanceTelevision de Palm ver onder de adviesprijzen en winkelprijzen aanbieden.

"FinanceTelevision neemt met de FTVMobile een voorsprong op andere aanbieders van financieel economische informatie. Wij hebben een ECHT mobiele service ontwikkeld op een beeldscherm dat tot vijf keer meer informatie laat zien dan een WAP telefoon, een pager of een SMS bericht," aldus Ronald Luijendijk, algemeen directeur van FinanceTelevision B.V. Hij voegt daaraan toe: " FinanceTelevision wil zo snel mogelijk videobeelden mobiel kunnen aanbieden, maar heeft besloten niet te wachten totdat over een aantal jaar de UMTS netwerken eindelijk werken. Wij bieden NU een functionele en state of the art mobiele service aan. Beleggers hebben immers NU behoefte aan informatie, waar zij zich ook bevinden."

Bright Alley is zeer content met de FTVMobile oplossing. "Wij kijken sterk naar praktische en haalbare oplossingen", aldus Jeroen Verdonk, Sales Manager Mobile. " FTVMobile is daar een mooi voorbeeld van. Beleggers worden continu up-to-date gehouden zonder dat men moet inbellen of slechts beperkte informatie kan ontvangen."

Henk Dinkelaar, Country Manager Palm OS B.V. voegt hieraan toe: "Palm is als marktleider in de PDA markt uiteraard zeer geïnteresseerd in mobiele toepassingen. Wij zullen ons steeds meer gaan richten op wireless solutions. De oplossing van FinanceTelevision past uitstekend in onze filosofie van toegang tot belangrijke data 'anyplace, anywhere'."

Over FinanceTelevision ( www.financetelevision.nl ) FinanceTelevision is het eerste en enige financieel economische televisiestation in Nederland. Het station richt zich op particuliere beleggers in Nederland. FinanceTelevision zendt uit via het Internet. De doelstelling van FinanceTelevision is een service- en informatieplatform te bieden aan ondernemingen en beleggers.
FinanceTelevision zendt zowel actuele beursjournaals als achtergrond informatie uit. Naast deze televisieproducties is op de website van FinanceTelevision achtergrondinformatie van bedrijven met één klik van de muisknop beschikbaar.
FinanceTelevision is een platform voor investor relations. Per (beursgenoteerde) onderneming is een ruimte gereserveerd waarin bedrijven actief kunnen communiceren met hun aandeelhouders. FinanceTelevision biedt bedrijven een eigen TV-zender. De zender is beschikbaar wanneer de kijker dat wil. FTV is een onderneming van Bank Labouchere, NOB en MoneyView Nederland.

_ _ _ _ _

Over Bright Alley ( www.brightalley.com ) Bright Alley loopt voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op
communicatie- en mediagebied. Als baanbrekend onderdeel van NOB combineert het bedrijf jarenlange ervaring in (audiovisuele) content met knowhow van nieuwe media en multichanneling. Bright Alley beweegt zich op het gebied van nieuwe media waar internet, mobile, tv en radio steeds meer samenkomen. Het bedrijf is specialist op het gebied van webcasting, interactieve TV, smal- en breedbandig internet, e-mail marketing en is met de business unit Mobile actief op het vlak van mobiele toepassingen zoals SMS, WAP, UMTS en GPRS.
_ _ _ _ _

Over Palm, Inc. ( www.palm.com/europe )
Palm is de toonaangevende leverancier van handheld computers (IDC, December 1999), waaronder de Palm m100, Palm III en de Palm V-serie (in de VS ook Palm VII). Het besturingssysteem Palm OS is de basis voor de handheld computers van Palm en voor producten van strategische partners zoals IBM, Franklin Covey, Handsprin, TRG, Sony en Symbol Technologies. Andere licentiehouders voor dit platform zijn Kyocera en Nokia. De handheld oplossingen van Palm zijn ontworpen ter ondersteuning van informatiebeheer, dat steeds vaker mobiel en geografisch verspreid plaatsvindt. Met Palm hebben de mensen de belangrijkste informatie altijd bij de hand.