Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.35 uur
Man moet jas en schoenen afgeven

AMERSFOORT Woensdagnacht kreeg de politie een melding van een getuige die was aangesproken door een jongen die op blote voeten en zonder jas op straat liep.

De 16-jarige jongen zonder vaste woon of verblijfplaats vertelde aan de getuige dat hij was berooft. De inmiddels gearriveerde agenten troffen de man op de Hof aan. Uit onderzoek bleek dat hij had gegeten in een horecagelegenheid aan de Hof. Op het moment dat hij moest betalen had hij geen geld bij zich.

De uitbater van de horecagelegenheid had de jas en schoenen van de man afgenomen om zo te bewerkstelligen dat hij terug zou komen om af te rekenen. De politie heeft een bemiddelend gesprek gehouden en de man zijn jas en schoenen teruggegeven.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Tijdens de surveillance reed de politie woensdagavond over de Zangvogelweg in de richting van de Lageweg. Ter hoogte van de kruising moest de politie wachten op een voertuig dat vanuit de richting van de Lageweg de Zangvogelweg op wilde rijden.

De bestuurder nam de bocht echter zo krap dat hij bijna in botsing kwam met de surveillanceauto. Tijdens deze actie maakte de 27-jarige bestuurder uit Zaandam heftige armbewegingen naar de agenten.

De politie zette direct de achtervolging in. De man reed via de Zangvogelweg rechtsaf de Ganzenstraat in. Vervolgens reed hij rechtsaf de Talingstraat in. Hier parkeerde hij zijn auto voor een woning en wilde naar binnen. De agenten spraken de man aan over zijn rijgedrag. Hij wenste niet met de politie te praten. De agenten roken een alcohollucht bij de man en wilde een blaastest afnemen.

De 27-jarige bestuurder wilde helemaal niets en weigerde mee te werken. Op dat moment besloten de agenten de man aan te houden. De aanhouden ging gepaard met veel verzet van de verdachte. Hij sloeg en schopte wild om zich heen. Uiteindelijk lukte het de man aan te houden en over te brengen naar het bureau.

Op dit moment is niet bekend hoeveel de man had gedronken. Wel bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Hellestraat werd woensdagavond een 59-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor winkeldiefstal.

De vrouw had diverse goederen in haar tas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Een oplettende verkoopster had gezien wat de vrouw deed en hield haar buiten de winkel aan.

De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de vrouw overgenomen en naar het bureau gebracht. Hier bekende zij de goederen te hebben gestolen.