Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.45 uur
Automobilist rijdt in sloot

MAARTENSDIJK Vanmorgen omstreeks 00.30 uur is een 32-jarige automobilist uit EttenLeur op de Achterweteringseweg met zijn auto in een sloot gereden. Toen de man ter hoogte van t Braadspit reed zag hij in zijn koplampen iets de rijbaan oversteken. Daar reageerde hij op door volledig in de remmen te gaan. Met geblokkeerde wielen gleed hij vervolgens onbestuurbaar door en kwam via een lantaarnpaal uiteindelijk in de sloot terecht. Gelukkig raakte de man niet gewond en kon hij via de bijrijders stoel uit zijn auto klimmen. De auto, een lantaarnpaal en de beschoeiing raakten door dit ongeval beschadigd.

Controle fietsverlichting

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In het district Binnensticht is de politie gestart met een project gericht op de verlichting van fietsen. De afgelopen periode is gebleken dat de fietsverlichting van met name scholieren niet in orde is. Tijdens meerdere controles heeft de politie waarschuwingen uitgedeeld en hebben bestuurders van fietsers de gelegenheid gehad om de verlichting in orde te brengen. Tijdens het project zal de politie zich richten op de fietsroutes en bijzondere aandacht besteden aan met name de schooljeugd. Een ieder die geen goede verlichting voert zal bekeurd worden. Woensdagmorgen vond op de Hoofdstraat de eerste controle plaats en werden van de 75 gecontroleerde fietsers 21 bekeurd voor het niet voeren of hebben van de juiste verlichting.

Dronken man vernielt spiegel van auto

BUNNIK Woensdagmiddag omstreeks half drie was een 71-jarige man uit Bunnik getuige van een vernieling aan een personenauto. Hij zag dat op de Langstraat een man, die kennelijk onder invloed was, de spiegel van een personenauto vernielde. Hij waarschuwde de politie die de verdachte, een 20-jarige bekende van de politie uit Bunnik, op de kruising van de Boslaan met de Laan van Broekhuizen kon aanhouden. De man bleek niet aanspreekbaar en werd vervolgens overgebracht naar het bureau om ter ontnuchtering te worden ingesloten. Hij zal daarna worden gehoord over de gepleegde vernieling.